Giz_em Benim 15 haftalıkken olmuştu, kasıklarımda felaket kramplar vardı.Ki ben kırık kolla 1 hafta gezmiş, kaburga kırık ağrısı nedir bilen biriyim, yani acıya dayanıklıyım. Gel gör ki o ağrıları hamilelikten sanıyordum, hiç idrar yolu enfeksiyonu yaşamamıştım.
Dolayısıyla bana 1 tane toz antibiyotik monurol şase yazdı doktor.Gece 11 de içtim, sabaha kadar wc çıkmadım.O ilaç vücutta 7-8 saat kalması gerekiyor.Sonra sabah wc çıktım.
Günlük 3 lt içmeye devam ettim.
Bir de çamaşırını ütülü pamuklu giymeye dikkat et.Her yerde wc girme.Ben bunlara dikkat ettiğim halde oldum.
Evde tek wc var, eşim çıkınca ilaç döker gene de oldum.
Rahim idrar yollarına mesaneye baskı yapıyor ve idrar aslında tam boşalmıyor gebelikte.O yüzden de olabiliyormuş.
Bir de doktoruna sor,benim doktor ve ebe şunu söylemişti doğal yöntem olarak : 9 bardak kaynamış dinlenmiş suya, 1 bardak beyaz sirke karıştırılır.Bu sirkeli seyrek 10 bardak su (yaklaşık 2,5 lt) ile günde 3 kere wcden sonra mesela çamaşır değişirken, banyoya girip belden aşağı bir bardak kadarını dökülür.Ancak vajinal bölgeye taharetlenir gibi avuçla filan sirkeli su yıkaması yapılmaz.Sadece belden aşağı dökülür ve süzülür.
Bunlar bana iyi geldi 1 hafta gibi bir sürede geçti.Dediklerimi doktoruna sor, herkesin enfeksiyonu durumu gebeliği de farklıdır.Şuanda 40 haftalığım, bir daha hiç enfeksiyonum olmadı.
Geçmiş olsun.