Sinemmce
İlk doğumum özelde olmustu
2.dogumu da özel düşünüyordum bikac dr gittim hiç memnun kalmadım.
Bende devlete geçtim. Bayan doktorumtan cok memnun kaldım. Devamlı gide gele oraya gelen hastalar ilede fikir alısverişi yaptım, doğum yapanlar ilede konustum herkes memnun kalınca bende devleti tercih ettim
Belli bir haftadan sonra nst için her hafta cagırdı.
Sezeryan günü veriyor 1 hafta öncesinden. Tahliller yapılıyor. Evrakları en son anestezi uzmanına teslim ediyorsun. Ve kendiside dogumu nasıl istersin diye soruyor ona göre devam ediliyor.
Bana sabah randevu verilmişti. Gece 12 den sonra bişey yiyip içilme dendi.
9’da doktorlar geldi.gelir gelmez ameliyathaneye goturduler
Odaya geçip hasta bakıcı sontayı taktı ve hemen ameliyat alındık.
Yanımda k validem vardı bebek kıyafetlerini alıp ameliyathane cıkısında bekliyordu.
Ben genel anestezi istemiştim. Anestezi uzmanı spinal tavsiye ederim tabi tercih sana kalmıs cok rahat geciyor dedi.panik olmaktan korkuyorum demiştim. Eger öyle bir durum olursa sana sakinleştirici yaparız dedi ve kabul ettim bende.
Ben genel anlamda cok cok cok memnun kaldım ameliyathane cok temiz. Bir cok hasta vardı türlü ameliyathaneden cıkan gordum ama kimseyi yan yana getirmiyorlar.
Oturur vaziyette sırtınız açılıyor iğne yapılıyor. Ben basta kendimi kastim. İğne girmedi. ( youtubeden videoları izlemiştim o iğne aklıma gelince 🤣🤣 kasıldım) ama acıma yok refleks işte.tavsiyem dogum videolari izlemeyin onlar gibi olmuyor.
1-2 kez daha denedi tekrer olmayinca bu sekilde yaparsan iğneyi vuramam dedi. Öne dogru egilince alttan sonta sıkıstırdı karnım burnumda🤣 dişimi sıktım 😅 yaptılar. İğne vuruldugu gibi belde aşağısını hissetmedim. Bacaklarıma dokundular hissettiniz mi diye hayır değince beni sedyeye yatırdılar. Zaten bunların hepsi o kadar hızlı oluyor ki başınızda rahat 10 tane doktor asistan uzmanı teknikeri hepsi var hiç bişey anlamıyorsunuz. Kollarınız acık vaziyette bilekten baglanıyor. Önünüzde perde yani bişey görmeniz imkansız. Sadece cok konuştuğumu hatırlıyorum 😂 başımda bir bayan vardi görevi nedir bilmem onla cok sohbet ettim. Sonra ara sıra uyuyup uyandım kısa kısa sanırım sakinleştirici vermişler.
Bi ara sallanır gbi oldum bi sağa bi sola çekiştiriyorlardi benı 🤣 yine o bayanla sohbet😅 dikiyorlar dedi bitti ameliyat 30 dk sürmüş. Ameliyathanenin tek sıkıntı buuuuzzzzz gibi oluşu 😀 birde zaten aç gidiyorsun ya iliklerine kdr hissediyorsun valla it gibi titriyordum 😂
Hemen odaya geçtiik. Odam inanılmaz büyük özel hast gibi hersey vardı. Tv,banyo,duşa kabin,dolap,misafir için yatak,koltuk vs ayrıca cok temizler calısanlar.
Ben pandeminin tam ortasında dogum yaptım o yüzden odaya kimseyi almadilar. Çift kişilik odada tek kişi kaldım. Acıkcası cok sıkı yönetim var bu hosuma gittide. Kapılar kilitli kapıda güvenlik içeride aynı güvenlik herkes giremiyor.sadece eşler bi 5-10 dk falan sonra hemen hemsireler müdahale ediyor.
Dogumdan snr ilk bikac saat yine ne su ne yemek yine bişi yok aclıktan öleeeceeem😂
Doktorlar başın ağrırsa kahve iç cıkolata ye dedi ama öyle bişey olmadı bende.hiç agrım olmadi sağolsunlar cunku paso agrı kesici vurdular 😀
Genel anlamda benım kan degerler cok düşüktür stoklarıda sıfırlamışım 😀 bi süre yattım yoksa hemen kaldıracaklardi
3 tüp kan 2 serum 1 vitamin yedim bunlar bitince hemen yürüyüş kaldırdılar.
Yemek zaten veriliyor hastaneden size ve refakatciya.
Doktor 1 kez geldi yanıma karnıma hafif bastırdı öyle denilen gibi abartılcak bişey değil 😁 onun harici hep hemsireler ilgilendi
Artık hast Çıkış yapılması lazımdi işte. Tutturdular wc cıkmam lazım mış. Ee yok gelmiyor naapim 😃 yapmadan cıkamazmısım. Biraz öyle beklettiler beni. Olmuyor olmayinca olmuyor 😂 sonra bi ilaç verildi onlarda bende rahatladım 🤣
Cocugun kimliği için nüfus müdürlüğüne gitmemize gerek kalmadı.
Çıkıs yaparken anne baba bilgileri ve cocugun bilgilerini yazdık form doldurup kimlik 1 hafta sonra evinize gelecek dendi nitekimde öyle oldu.
Yani genel olarak biz cok memnun kaldım,kaldık Cok temiz ilgili ve anlayıslılar. Sımdı yine gebeyim hazıranda dogum. Yine aynı doktora aynı hast gidiyorum