qwer890- Gebelikte 2.5 litre su içmek yeterli deniyor.Ama yeri geliyor 3.5 litre su içiyorum yetmiyor 2.5 litre. Fazla su içmenin de zararı olduğu söyleniyor. Sizler günde kaç litre su tüketiyorsunuz?
Erayrahime qwer890- 2.5 3 arası içiyordum 33 haftama giricem karnım büyüdükçe su isteği azalıyo ama yine en az 2.5 içilmeli su zarar vermez ama doktor kontrolüne gidince sor.
Deletedmom_51 qwer890- keşke ben de içebilsem bir buçuk litre içsem günlük öpüp başımın üstüne koyuyorum 😂 bence 3 litre ideal canım
qwer890- Erayrahime İçim çok yanıyor. Durduramıyorum kendimi. İzin verseler 5 litrede içerim ki bazen 4 de oluyor muhtemelen. Doktor 2.5 yeterli dedi. Bende acaba sadece ben mi böyleyim dedim.
NM_mom Normal de bile çok su tüketirim, hamileliğim de yaza denk geldi mecbur 4,4-5 lt içtiğim oluyordu
qwer890- Deletedmom_51 Benim hormonlarımda dalgalanma var canım TSH düşük takip altındayım muhtemelen hormonlar tetikliyor. Birde midem ağrıyor yanıyor reflü var mecbur sakız çiğniyorum enteresan şekilde sakız çiğnedikçe susuyorum sana da sakız önerebilirim belki işe yarar. Yoksa bende suyu çok, seven biri değildim günde 1 litre içtiğim hatta içmeyi unuttuğum günlerde oluyordu.
qwer890- Aybukedg Herşeyin fazlası zarar çünkü. Elimden gelse damacana ile gezerim o derece vücudun da bir kapasitesi var bu, sefer farklı bir tepki verir ki doktorlar 2.5 yeterli diyor demek ki bildikleri birşey var.
Deletedmom_51 qwer890- ben de Tiroid hastasıyım canım ama evet bak sakız çiğnedikçe naneli sakız susuyorum ben de bu sıralar ona alıştım 🤗
Aybukedg qwer890- benim doktorum da aksine içebildiğin kadar iç diyo. 36. Haftadayım çok akıntım var. Suyun yeteri kadar var ama su içebildiğin kadar iç dedi.
qwer890- Deletedmom_51 Çok iyi çiğne canım 2.5 litre suyunı tüket ki doğumda Allahın izni ile faydası olsun.
qwer890- qwer890- Deletedmom_51 24 saatte anca 4 - 5 saat uyuyabiliyorum hormonlardan magnezyum da fayda etmiyor huzursuz bacak sendromu ayaklarda ateş.Sanırım Allah uykusuz bırakarak anneliğe hazırlıyor😊Yeter ki bebeklerimiz iyi olsunda uykusuz kalalım. Allah herkese içinde bize de sağlıkla huzurla yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin.
Deletedmom_51 qwer890- elhamdulillah her halimize Allah öyle güzel ayarlamış ki tek kelime ile hepsi bir mucize 🤗 şu sıralar pelviks bölgesinde yani vajina üst kısmında kemik ağrısı olmaya başladı iç bacak ağrısı bi de sizde de var mı acaba ?
Elvancn qwer890- ben çok içerim zararlı mı ki acaba 4 5, 6 belki içerim 🤭 ihsallah zararı yoktur su içmesem ağzım kuruyor içim yanıyor gibi
qwer890- Deletedmom_51 evet hatta benim gebeliğin başından beri sağ kasıkta ağrı mevcut. Ama artık ağrılarımız gayet normal 3. trimester yalancı doğum sancıları başlıyor vücut doğuma hazırlanıyor.
Deletedmom_51 qwer890- aysenur-1681 Valla korkuyorum ya doğum sancılarım pat diye gelir diye 😂 çalışıyorum hala daha 33.haftadayım inşallah vakti zamanında hazırlıklı gelsin bebişler 🤲🏻
qwer890- Elvancn İnan bende saymıyorum artık senin gibi içim yanıyor bu, sefer doktoruma söylicem 5 litreye yakın içiyorum diye 24 saat de 5 saat kadar uyuyan insan tabikide o kadar su içer sabah oldu hala huzursuz bacak sendromundan uyuyamadım.
Elvancn qwer890- doltorun sordugunda yazarmisin buraya ne diyecek acaba benim 17 haftalıkken kasilmalarim başladı karnım bebek bir sağ bir sol kasık üstü sertleşiyor top gibi toplanıyo mangezyum progestan kullanıyorum geçmiyor hala aynı doktorum normal diyo sizde böyle bir durum var mı cnm geceleri sertlesiyor taş gibi uyuyamıyorum şaştım kaldım
qwer890- Deletedmom_51 İnşallah. Genelde alıştıra alıştıra geldikleri söyleniyor ama bakalım daha tecrübe etmedik hayırlısı 😊