Ayse5100
Açıkçası öncelikle normal doğum olsa bana göre daha iyi olurdu ama tabiki öncelik anne bebek sağlığı. Normal doğumda epidural diye bi kolaylık var eğer hastaneniz böyle bi imkan sunuyorsa normal doğum daha da kolaylaşmış oluyor. İlk gebeliğimde zorunlu sezaryen oldum. Sonda spinalden sonra takıldı yani acısını hiç hissetmedim. Çıkarırken de hala birazcık uyuşukluk vardı yine çok çok az bir acı hissi oldu. Sezaryen sonrası ebe eli ile masaj yaptı ama yani öyle bir kuvvetli bir bastırma olmadı. Bu arada bana epidural de yapılmıştı ben ara ara zaten epidural aldığım için belki de ağrıyı hissetmediğim zamanlarda bu işlemler oldu bilemiyorum. Dikişler estetik yapılıyor dikiş aldırma diye bi durum yok ki doğum yapalı 3,5 yıl oldu şuan yeri neredeyse hiç belli olmuyor. Sezaryende ilk ayağa kalkma zor oluyor zorluğu ağrıdan değil vücut ameliyattan çıktığı için lokal de olsa anestezinin bir etkisi oluyor mesela benim tansiyonum çok fazla düşmüştü ve baygınlık geçirmiştim bu kısım hassas ama gözünüz korkmasın herkeste farklı etkiler olabiliyor. Ameliyattan çıkınca bol sıvı tüketmek gerekiyor hatta kayısı hoşafı fln olursa süper olur gaz çıkarmak tuvaletşnizi yapabilmek çok önemli. Onun dışında ben öğlen sezaryen oldum ertesi gün 3-4 gibi çıktım hastaneden yani çok çabuk toparlanıyorsunuz. Yani bende öyle oldu çok şükür. Ertesi günden itibaren de her işimi kendim yaptım. Sadece yatıp kalkarken birilerinin yardımına ihtiyaç oluyor. O da iki gün fln sürüyor 3 günden sonra tamamen iyileşmiş oluyorsunuz.