Esssss Kızlar yumurtlama ve yumurta çatlaması nasıl ne zaman oluyor , ben şunu biliyorum adetin 14. Mesela yumurtlama günü diyoruz ya , yumurta çatlaması ne demek o ne zaman oluyor, yumurtlama gününden ne kadar süre sonra yumurta çatlar ve nasıl anlarız,
Deletedmom_33 Esssss ovulasyon programları var ama ne kadar doğru bilmiyorum. Veya doktor kontrolünde olursunuz o size yumurtlama ve çatlama gününü söyler. Değişebiliyor kişiye göre.
arirangg Esssss Yumurtanın olgunlaşması yumurtlama, yumurtanın yumurtalıklardan dışarıya bırakılması çatlama. Ama yumurtlama herkeste 14. Gün olmaz. Benim 15, 16. Günlerde oluyor. Ama adetlerin düzenliyse beklenem adet tarihinden 14 gün çıkarınca yumurtlamanı bulabilirsin. Yumurtlama olduktan 14 gün sonra adet oluruz
Rukiye24 Esssss telefon uygulamalarındaki yumurtlama tarihi asla tutmaz her kadında yumurtlama tarihi farklı her ay da farklı tarihlerde olur. 3 kez ovülasyon takibi ile gebe kaldım tecrübe ile sabit. Yumurtlama günü yumurtanın en olgun boyuta geldiği gün 1 veya 2 hün sürebilir ovülasyon testinde iki çizgide kırmızı renk olur. Çatlama da devamında ki günde çizgi silikleşince olur örneğin 15 16 mayıs yumurtlamamdı 17 mayıs çatlama… 15 mayıs ve 17 mayısta olan ilişki ile hamile kaldım.
busraninprofili Esssss canim adetin ilk gunu yumurtalar buyumeye baslar. Yumurta buyudukce vucuttaki LH hormonu artar. Ovulasyon testi de idrardaki LH hormonunun artisini gosterir. Cift cizgi olduktan sonra yumurtanin catlayacagi anlamina geliyor max 24-36 saat icinde catlar. Mesela benim 3 gun cift cizgi cikti 4.gun catlamisti yani siliklesti cizgi. Yumurtanin buyuyup catlamasi da adetin 14.gunune denk gelir ( tipta da bu sekilde kabul edilir) her kadinin yumurtlama gunu farklilik gosterebilir mesela ben 19.gun yumurtladim
Esssss Rukiye24 ben adet sonrası kullandım o kitlerden Gündü sanırım gün içinde yaptığım ikinci çizgi hafif renk vardı , sonra dedim ki akşamda yapayım testi . Aynı günün akşamı 3 test yaptım üçüde t çizgisi c çizgisinden daha koyuydu . Yani o gece yumurtlamamıydı acaba
Arzum_87 Merhabalar, Ben tam 8 ay uğraştım hamile kalmak için ama olmadı. Gittiğim kadın doğum Dr. Gelecek ay adet günümden 15 gün geriye saydırdı. 1 gün ilişki bir gün dinlenme şeklinde bir takvim uyguladık. Ve ilk ayda hamile kaldım. Çatlama zamanı vs. İle uğraşmadım. Bu takvimi uyguladım.
Rukiye24 Esssss günde bir kere aynı saatten yapın testi yumurtlama olunca iki çizgide koyu oluyor c çizgisi kontrol çizgisi o hep kırmızıdır t çizgisi yumurtlama yakalaşınca pembeden gün gün veya bir günde bile bir anda koyuya dönebilir, adet bitiminde takibe başlayın hergün aynı saatte en az 1 saat sıvı alımı olmadan test yapmış olun. Yumurtlama belirtileri vardır vücuudum bir kaç ay tekrarlayınca kendi vücudunuzu tanırsınız. Akıntı artar göğüsde hasssasiyetin olabiilir hafif sancı olabilir kişiden kişiye değişiyor. İnstagramda bir gebenin günlüğü diye sayfa var orda örnekler var inceleyebilirsiniz de isterseniz