Cimcinpi hiç öyle düşünmeyin anne sütü tamamen arz talep meselesi gibi birley. Ne kdr çok emzirme olursa o kdr çok süt üretimi olur. Büyük kardeş asla küçüğün rızkını emmez. Şöyle düşünün ikiz olsaydı ne yapacaktınız? Birine tam yetsin diye diğerini mamayla beslemeyi düşünmezdiniz heralde. Üstelik doktorunuz bile böyle söyledikten sonra lütfen etrafa kulak asmayın. Bebeğinizi sütten ne zaman keseceğinize siz ve o bebek karar verir. Benm bebeğim gece uyku uyumak yerine meme emmeyi tercih etmeseydi beni emzik gibi kullanmak istemeseydi (ki yaklaşık 8-9 aylıktan itibaren böyleydi gece uykusunda ağzından memeyi bırakmazdı ve ben kendi yatağımda uyumak yerine onun yanında uyurdum) ona rağmen 2 yaşına kadar bekledim. Hiçbi besnden alamayacağı faydayı sırf keyfi sebeplerden dolayı kesmeyi düşünmedim. Ve inanın bırakırken o kadar zor olduki ikimiz içinde üstelik hamile bile değildim ondan çok ben ağladım. Bu halde kesin kararlı değilseniz asla ama asla bu yola girmenizi önermem. Çünkü hormonlarınız duygusal anlamda zaten zayıf üstüne gerçekten kaldırılabilir bi yük değil bu süreç. Bırakın o ne zaman isterse o zmn emmeyi bıraksın. Sizde iki çocuğunuzu birden emzirebiliyo olmanın haklı gururuyla onları izleyin 🥰 sağlıkla kucağınıza alın sağlıkla büyütün inşallah 🥰