kızlar ne zamandır doğum hikayemi yazmak için sabırsızlanıyorum fakat bir türlü bebekten dolayı zaman bulamadım şimdi hemen anlatmak istiyorum bugünden itibaren 19 günlük olduk 8 Aralık’ta kontrol için gitmiştim 41+0 günümde olduğu için yatışım verildi saat 2′de yatış yaptık 2.30′da suni sancım verildi çünkü sancım yoktu ve 3 santim açıklığım vardı 2.30′dan 6′ya kadar hiç sancı hissetmedim sancılarım nst’de çıkıyordu ama ben hissetmiyordum ondan sonra 6′da yarım saatte bir sancılarım gelmeye başladı ona kısa bir süre sonra dakika başı gelmeye başladı ama hala bana açılmamın olmadığını söylüyorlardı ya tabii ki de insanın aklına hani o anda korkabiliyor benim aklımı bir sürü düşünceler geldi hani bana kızdı sen niye sürekli işte bağırıyorsun sen böyle bağırdığın zaman ben sürekli gelip muayene etmek zorunda kalırım falan dedi tabii benim aklıma işte kötü kötü şeyler geliyordu sezeryan olsam daha kötü ama normalde olsa bu sancılarla o kadar süre duramam 10 santime kadar gidemem falan diye düşünüyordum çok korkuyordum tabii ki de ama yine de normal doğumda kararlıydım sonra başka bir doktor geldi ve açılmama 7 santim olduğunu söyledi saat 7.30 8.00 civarıydı çok şaşırdım ve hemen doğumhaneyi hazırlamalarını söylediler herkes bir telaş içinde ben tabii ki de olanı da çok heyecanlandım çünkü yani korktuğum kadar sancım yoktu yani dakika başı geliyordu ama o kadar hani anlattıkları kadar kötü bir sancım yoktu saat 8′de bütün sancılarım artık kesildi ve sadece ıkınma hissin vardı yani yeni doğum yapacaklar için söylüyorum hani asla korkulacak bir şey değil yani asla bir acı mesela yarım saatte bende doğumumu yaptım yani o yarım saat 2 saat sadece çektim yarım saatte doğum gerçekleşti ve son yarım saatte cidden hiçbir şey hissetmedim sadece aşırı ıkınma hissi ve yanma ve yarım saatte bebeğim kucağıma aldım gerçekten yeni doğum yapacaklar için söylüyorum yani normal doğum normal doğum normal doğum yani gerçekten ben çok korkuyordum önceki postlarıma da bakabilirsiniz yani ben açılmam hiç olmaz diye düşünüyordum çünkü eşimle hamileliğimi sonra 6 ayında hiç ilişki olmamıştı çok korkum vardı ama hiç korktuğum gibi olmadı gerçekten ve diyorum ki yani 10 tane çocuk getirsem bu şekilde olacağını bilsem yani hiç yani güle oynaya giderdim doğuma ve doğumun bittiğinde ebeye şunu söyledim bitti mi bu kadar mıydı niye bu kadar kısa sürdü 😂 gerçekten hiç korkmanıza gerek yok normal doğum normal doğum normal doğum diyorum normal doğum candır dikişlerim haftalıktan yarım saat sonra direkt ayağa kalktım hatta yatmaktan sıkılıyordum direkt eve bile gelmek 😂