Günaydın canım öncelikle geçmiş olsun diyeyim 😌 forum da her şeker kelimesiniz duyduğumda yüreğim cız eder. Öncelikle korkma anne. Bende ilk öğrendiğimde deliler gibi korkmuştum ağlamıştım üzülmüştüm nerden çıktı şimdi bu nasıl başedeceğim nasıl başaracağım altından kalkacağım doğuma da daha çoooook var derken 35. Haftaya kadar geldik oğluşumla. Ben üstelik direk diyet ve 6 doz İnisülin ile başladım bu yola ve hala da devam. Diyet derken sadece öğünlerime dikkat ettim ve saatlerini kaçırmadım. Sabah 9.30 kahvaltı öğlen 13.00/13.30 arası akşam 19.00 olmak üzere aylardır aynı saatlerde yemek yiyorum. 16.00 da da ara öğünüm var. Sabah kahvaltı da bir dilim siyah ekmek peynir zeytin roka 1 yumurta reçel bal tadımlık hemen nefis körlüğüne işte :) öğlen bir gün sebze yemeği ( pırasa, ıspanak, kereviz ne yaptıysam) diğer gün yulaf lapası yiyorum. Sebze yediğim günler 16.00 ara öğünüm de bir meyve ve kefir, yulaf yediğim günler 16.00 da kefir/çiğ fındık ( yulaflı günlerde ara öğünde meyve yok çünkü yulafın üzerine yarım muz atıyorum) akşam yemeğinde önden çoğu zaman çorba ana menü olarak et/ balık/köfte ve salata. Bu üç ana menüyü hergün dönüşümlü olarak yiyorum. Tatlı ihtiyacımı çikolata ile karşılıyorum. Gündüzleri kahvenin yanında (öğlen yemeği ile ara öğün arasına sıkıştırıyorum 15.00 gibi) yiyorum. Akşamları çoğuuuuuu zaman yemekten sonra birşey yemiyorum ama bu son 10 gündür falan tadımlık bişiler atıyorum ağzıma. Baklava gibi tatlı çeşidi değil elbette ama bazen meyve bir mandalina ve ya bitter ve ya annem tatlı yaptıysa hafif sütlü olandan ölçümden sonra yiyorum. Yani aslında abartmadan yaptığında bazı şeyleri herşey yolunda gidiyor merak etme. Böylelikle de hem bebeğin hem sen fazla kilodan kaçmış oluyorsun :) bu yolda sana başarılar diliyorum güzel anne. Sağlıkla al bebişini kucağına.