Merhabalar anneler daha önce plesenta yaşlanması erken doğum ciğer geliştirici adlı başlıklar açıp soru sormuştum sizlere bugün de doğumumu anlatmak istedim baştan beri briaz zorlayıcı hamilelik belirtilerini yaşayan birisi oldum fakat son ayda yani 8. Ayımda doktoruma gittiğimde kızımın iki hafta geride kaldığını öğrendik ve doktorum plesentanın erken yaşlanması durumu olduğunu söyledi protein ağırlıklı beslenmemi söyledi kızımın daha çabuk gelişip kilo alması için ve tansiyon takibi önerdi plesentadaki kan akışının az olduğundan dolayı tansiyonumda sorun olabileceğini söyledi öyleymiş de gerçekten ama beni etkileyen birşey yoktu tansiyonum 14-15-16 larda seyrediyordu fakat ben çıktığını hissetmiyordum bile sonrasında tansiyon ilacına başlamamıza rağmen son haftamda kalp çarpıntısı olmaya başladı yakın takipteydim haftada bir gidiyordum daha sonra bir gün geceden itibaren kusmaya başladım ama kanlı bir kusmaydı baya kötü oldum tansiyonum iki üç gecedir beni uyutmayıp uykudan uyandırıyordu zaten o gecede öyle olup zerre birşey yiyemeyince ertesi gün hastaneye gittim 12 civarı filandı tabi bu gece boyunca da bebeğimin hareketlerini hissetmemeye başladım bunu söyleyince doktorum çağırdı kanlı kusmanında etkisiyle o gün su kaybından acilde serum 2-3 kere USG kontrolünden sonra bebişim hareketlerini hissettirmeye ve USG de de görünmeyi de nst ye girdim ilk ve son nst mmiş meğerse bebeğimin kalp atışlarında da sorun görünce doktorum saat 4 ye eşimle karar vermemiz gerektiğini eve gitmemizi sorun olacağını söyledi ve 4 te karar verip saat 5 ye acil sezeryanla kızımı dünyaya getirdim o an heyecan korku vs hepsi bir anda vardı ama hazırlıklı olarak gitmeyince çok etkilenmedim açıkcası bebeğim 2000 gram doğdu ve doğrudan yoğun bakıma götürüldü 4 doz ciğer geliştirici vurulmuştu bir gün öncesinde bitmişti fakat yinede gözleme aldılar bebeğimin saat 12 de gelebileceğini söylediler fakat solunumunda biraz sorun görünce yoğun bakım süreci başladı çok şükür 3 günde solunum cihazından kurtuldu kızım toplam 10 gün yoğun bakımda kaldı hiçbir sağlık sorunu olmayıp sadece kilo alması beklendiği için zor bir kararla kızımı imza verip evimize getirdik bugün 3. Gün yanımızda kızımız inanılmaz küçük bir bebek ama ben bizim yanımızda daha iyi olacağını düşünüyorum sonuçta yoğun bakımdada yapılan şey sağdığım sütü verip bakımını yapmaktı vede üç saatte bir beslenme yapıldığı için içim el vermedi kızlar sorularınızı zaman buldukça cevaplamaya çalışacağım not:bebeğim 1870 gram iken hastaneden çıkardık ve sezeryan olmam konusunda dikişlerin olduğu halde ben hiç mi hiç zorlanmadım illaki ağrılarınız oluyor ama o güç geliyor kendinize güvenin