RRR En güzel klişeyle başlamak istiyorum bende 😂 BİR GÜN BURAYA DOGUM HİKAYEMİ YAZACAGIM AKLIMA GELMEZDİ 😂 hamileliğimi daha üç haftalıkken öğrenip bu zorlu sürece dıs gebelik korkusuyla başlamıştım beta degerim düzenli yükselmedigi için saglık ocağındaki doktor bey yarın gel çaresine bakalım demişti eger o gün o hatayı yapsaydım şimdi yanımda uyuyan miniğime kıymıs olacaktım o yüzden okuyan herkese tavsiyem asla tek doktorla kalmayın o zorlu haftayı atlattıktan kalp atısını duyduktan sonra içim birazda olsa rahatladı ama o ilk yaşadıgım stres tüm hamileliğimi etkiledi her muayenede ellerim titrerdi doktor kötü bir şey diyecekmi diye detaylı ultrason zamanı midesinde parlaklık görüldü ama başka bulgu olmadıgı için önemsiz dedi doktorum bunu yazma sebebimde eger kalpte bağırsakta parlaklık olan anneler varsa korkmasınlar kızım sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi çok şükür 😍 39 .Haftaya gelmiş hala bir belirtim yoktu iki gün önce çatı muayenesinde üç cm acılmam oldugunu öğrenince evimi temizledim çamaşırlarımı yıkadım 39+1 de sabah 08.50 de yatakta sagdan sola dönerken bi sıcaklık hissettim hemen ayaga kalktım ve kalkar kalkmaz kovadan boşalır gibi bir su boşalmaya başladı ve tutamıyordum hemen eşime seslendim o da görür görmez hemen besmeleler çekip sevinmeye başladı 😂 direkt banyoya gittim üzerimi değiştirdim önceki gün mutfak halımı makinaya atmıştım onu astım eşimin kıyafetlerini ütüledim sancım yoktu o yüzden cokda panik yapmadım hazırlandık saat on bucukta annemi de alıp hastaneye geldim doktor muayene etti üç cm açılma yatıs dedi önce kendi sancımın gelmesini bekledik doktorum herşeyin doğal olması taraftarıydı ve bende öyle istiyordum o yüzden epidural falan istemedim saat sabah on bucuktan akşam yediye kadar bir gram sancım olmadı annemle eşimle güldük eglendik sürekli doktorum geldi açıklık dört olmus ama biraz sancı verecegim suyun azalıyor dedi suni sancı takıldı ve artık işin rengi değişti hafiften başlayan sancılar saat dokuzda artık dayanılmaz oldu doktorum sürekli açıklıga baktırıyordu saat on da dokuz cm e ulaşmıştım ama artık dayanacak gücüm kalmamıstı bebek asagı inmiyor aksine göğsüme doğru toplanıyordu doktorum da bası hissetmedigi için biraz daha bekleyelim diyodu artık dayanamadım sezeryan istiyorum dedim doktorum hayır acıklıgın on cm oldu bebek azıcık asagı inse iki ıkınmada kucagında dedi biraz ıkınma denemeleri yaptık bebek yinede aşagı inmedi doktorumda artık masaya gecelim ben yardımcı olacam sana dedi masaya gectik eşim yanımda sürekli az kaldı dayan diyip elimi tuttu destek oldu gercekten onun destegi olmasa pes ederdim sürekli dualar okuttu bana nefes egzersizleri yaptırdı sancılar geldikce belime masaj yaptı neyse masaya cıkınca doktor sancının zirve yaptığı anda ıkın ama bırakma dedi sancı zirveye gelince ıkınmaya başladım yanımdaki evede koluyla bebege bastırıp aşağı doğru yönlendirdi iki kez böyle yaptık ama gercekten cok agrılı oluyo o bebege bastırmaları üçüncü kez doktorum sacları görünüyo son kez ıkın dedi ıkındım ve bebegim çıktı tamamen hemen kucagıma koydular babası göbek bagını kesti bundan sonrasında ben tamam acılar bitti derken rahmin aşırı kanamaya başladı doktorum eliyle rahmi toparlamak için karnıma bastırarak masaj yaptı sonrasında dikişlerim atıldı ve hamileliğimde çok az bi makat sarkmam vardı doğumda o baya ilerledi hemeroid gibi kocaman bir çıkıntı oluştu doktorum uzun bir süre katı gıda yemeyeceksin dedi şu andada bununla ugrasıyorum dikişler bir yandan o sarkma bir yandan asla oturamıyorum 😐 bebegim saat 22.50 de 3.805 gram 51 cm dogdu şu anda yanımda çok az bir sarılıgı var birbirimize alışmaya çalışıyoruz sürekli emme halindeyiz ve iyiki göğüs kapaklarını almışım diyorum çünkü bir saat takmayı unutsam göğsüm atletin içinde kuruyor ve yarılmaya başlıyor kapaklar hem nemli kalmasını saglıyor hemde sürekli emdigi için oluşan çatlakları kapatıyor unutmadan bir de bana doktorum hep bebegin başı iki hafta önde çıkıyordu bu da beni hep endişelendiriyordu ama bebegim doğunca bası gayet normal boyutta doğdu bunuda böyle şeyler yaşayanlar için yazdım hiç korkmayın normal bir boyutta doguyolar 😍 evet benim doğum maceram bu şekilde😍 normal dogum oldu ama kendi sancım olmadıgı için zorlu bir doğum oldu ALLAH herkese kolay doğumlar nasip etsin hepiniz sagsalim kucagınıza alın insaALLAH ❤️
aslihan1 Bende şuan 35+5 teyim bizimkininde başı büyükmüş doktor önemli değil desede normal doğumda zorlar mı diye insanın aklından geçiyor .
RRR aslihan1 bence baş büyüklüğü dogumu cokda etkilemiyor çünkü öyle gözle görülür bir büyüklük yok ☺️