Zeynepcelik45 yenidoğan takımları. Sonrası için bebişinizin kilo boy durumuna göre 0-3 ay ya da 3-6 ay olarak bolca sıfır kol, kısa kol, uzun kol atlet zıbın. Patikli-patiksiz alt. Üstü için badi-zıbın. Tane hesabı olarak değil alabildiğinizi alın bence, bir dolap dolusu kıyafet almama rağmen bazen giydirecek kıyafeti kalmıyor kusması sıçması vs derken sürekli kirleniyor günde 5-6 üst değiştirdiğim oluyor ve bebeğim 2 aylık. Uzun çorap, kısalar ayağından çabuk çıkıyor. Dışarda giydirmek için takım, üst-baş. Patik. Şapka. Yelek. Hırka. Kalın-ince battaniye, Müslin örtü. Tane olarak değil 2-3 adet olarak alın onlarda bile kusma sıçma vakaları yaşanabiliyor sonra battaniyesiz kalmayın. Doğacağı ya da 2-3 aylıkken hangi mevsimde olacaksa ona göre tulum alın dışarısı için. Banyo havlusu minimum 2 tane alın çünkü banyodan sonra iki tane kullanıyorsunuz yedek dursun isterseniz fazlasını alırsınız. Bunlar dolap malzemeleri gelelim diğerlerine 😂 burun aspiratörü, serum fizyolojik, kulak çubuğu(kulak içini temizlik için değil), bebek pamuğu, alt açma bezi, mustela yenidoğan şampuan, mustela vücut losyonu, küvet, küvet filesi, kova-maşrapa, banyo süngeri, saç fırçası, konak tarağını konak olursa alırsınız. Eğer ki evde bulunsun diyorsanız da lansinoh yenidoğan biberon, avent emzik, lansinoh-avent göğüs pompası(aslında hastane tipi kiralamanız çok daha sağlıklı ben avent aldım kullanmadım kiraladım, hastane tipi daha kuvvetli çekimi ve daha yumuşak, yara yapmıyor) 5-10ml lik şırınga(mama takviyesi gerekirse biberon istemezseniz şırınga rahat olur). Kendiniz için lansinoh göğüs kremi alın ben hamileliğimde de sürüyordum şu anda her banyodan sonra sürüyorum. Hastane çantanız için de ben minimal seviyede tutmama rağmen yine kullanmadan getirdiklerim oldu 😂 normal doğum, bir gece kaldım, doğum haricinde bebeğin sadece eve gideceği için üst değiştirdik, bir battaniye kullandık, doğumhaneden çıkarken bir kere gecelik giydim başka hiç değiştirmedim eve çıkarken eşofmanlarımı giydim. Bebek için sadece bez-ıslak mendil yeterli oluyor başka hiç eşya kullanılmadı, biberon-emzik zaten hastanede kullandırtmıyorlar ama siz isterseniz orası ayrı. Bu arada verdiğim markaların hiçbirini almamıştım doğum yaptığım hastanede emzirme Danışmanı hemşire söyledi o şekilde aldım. Mastit olduğum iki hafta boyunca eve geldi ve bu markaları kullandırttı banyosunda beslenmesinde vs. Ben aslında avent biberon ve Dalin şampuan almıştım boşa gitti hepsi😂 bu arada evde 8-10 tane emzik var bizimki tutmadı eğer vermek istiyorsanız bence bi tane alıp deneyin tutarsa devamını alırsınız. Bu alışverişi doğumdan 4 ay önce filan yapmıştım aldığım ürünlerin hepsi iki üç
Katına çıkmış tavsiyem her dk gelen zamlar yüzünden alacağınız eşyaları ertelemeden almanız. Bir sürü kıyafet almama rağmen hepsi 10-20 liralık ürünlerdi iyi ki çok para vermemişim mahvoluyor zaten hepsi iki günde bir yıkanınca 😂 beşik-araba oto koltuğunu da yazarsam fazla uzatmış olcam çok araştırarak aldım hepsini