Hulya2626 Tahlillerimde tsh 3.27 çıkmış. Zaten 25 mg ilaç kullanıyordum. Neden yükselmiş olabilir acaba önceki tahlilimde oldukça düşük çıkmıştı. Daha önce yaşayan var mı? Bilgisi olan ?
2022bebeki Hulya2626 değişen hormonlarla birlikte yükseliyor olabilir . 25 mgdan 50,mg a cikardik benimkini şu an 1.6 civari falan cikiyor istenilen değerde 🤞
RabiaMirze Hulya2626 yediginiz birşeydende olabilir yani bende 25 lik kullanıyorum bazen daha düşük bazen daha yüksek olabiliyor bi süre sonra tekrar yapın aklınızda soru işareti kalmasın diye ama bebegi etkilemez cünkü ben cok korkmuştum doktorum bebegin gelişimi zeka geriligi vb şeylere yol acan troidin aşırı aşırı derecede yüksek oldugu zaman oluştugunu soylemişti
agylik Hulya2626 kan hapı kullanıyor musunuz yanında demir ilacı vs. Doktor uyarıda bulunmuştur gerçi öyle bir durum varsa demir ya da kan ilacı ile birlikte kullanıldığında tiroit ilacının etkisini azaltacağını söylemişti. Arasında bir süre olsun ilaçları alırken aynı anda alma demisti.
Baharks Benimde 4.5 felandu değerim 25 mg ilaç kullandım 2 hafta sadece sonra kendiliğinden düştü yavaş yavaş 1.70 civarı oldu doktorum her ay tahlil vermemi istedi ve azda olsa yukselme olmjs ama ben 1.5 aydir kullanmiyroum
Hulya2626 Baharks benim de ilk yüksek çıktı ilaç kullandım düştü 0.54 çıkmıştı geçen ay. Bu ay 3.27 olmuş. İlacımı da aksatmadım. Kullandım hala da kullanıyorum ama bebeğe zararı olmamıştır inşallah
2022bebeki Hulya2626 Evet o donemlerde de 2.5 un altinda olmasi isteniyor . Her ay kan veriyorum endokrin ya da sağlık ocağına bu sebepten dolayi ben. 50 mg la devam ediyorum
Hulya2626 RabiaMirze biraz araştırdım aslında youtube da doktorlar 2. Ve 3. Trimester de 3.5 normal kabul ediliyor demiş. Bilmiyorum inşallah her şey yolundadır. Aç karna tahlil vermiştim ama bilmiyorum ki yediklerimden de olabilir
agylik Hulya2626 hamilelikte hormonlarda değişim çok fazla olduğu için artıyor yüksek ihtimalle. Ben şuan 175 mcg kullanıyorum normalde de tiroit hastasiydim zaten (75 mcg kullaniyordum gebelikten önce) korkmayın ilaçlarınızı düzenli kullanın. Yetersiz kaldığı durumda doktorunuz dozunu artırır zaten düzenli takip ediliyordur. Geçmiş olsun.
Hulya2626 agylik benim hiç yoktu gebelikte başladı yani 3.53 çıkmıştı ilk gebeliğimi öğrendiğimde . O zamandan beri 25 mg kullanıyordum. Oldukça düşmüştü. Bu ayki tahlilde tekrar yükselmiş.
Hulya2626 agylik demir ilacı kullanıyorum ama troid ilacını sabah aç karna içiyorum. Demir ilacını da gece yatarken. Arada çok zaman farkı var. Bilmiyorum etkilemiş olabilir mi? Doktorum öyle bir şeyden bahsetmedi ama ferritin değerim de çok düşük mecbur demir kullanmalıyım
agylik Hulya2626 aynen kullanmaniz gerekiyor tabi bu şekilde kullaniyorsaniz birbirini olumsuz anlamda etkilemezler gebelik sürecinde tiroit çok değişiyor siz stres yapmayın ilaçla kontrol altında tutulur 🤗