Herkese merhaba kızlar, kendi yaşadığım stres sıkıntı korku karamsarlık vs. vs. den dolayı belki aynı şeyleri yaşayan ya da yaşayacaklara ufakta olsa katkım olur diye paylaşmak istediğim bir doğum hikayem var. 34 haftadan itibaren bebeğim karnımın sağ tarafına toplanıp sürekli baskı yapmaya başlamıştı hareketleri azalmamıştı aynı sıklıktaydı ama sanki artık daha güçsüz gibi hissediyordum , bunu doktorumlada paylaştım kasılmaların bu haftalarda olabileceğini her şeyin normal olduğunu söyledi ama içimi huzursuz eden bir şey vardı uykularımı kaçıran bir his vardı. Oysa ki gebeliğim mide yanması dışında çok rahat geçmişti bebeğim haftasına göre hep öndeydi☺️35. Haftada ellerimde ayaklarımda aşırı kaşıntı olmaya başladı böyle gece uyutmayan ağlatan bi kaşımtı geçmek bilmiyor üç gün dayandım sonra kontrole gittim, doktorum bebeğin iyi oldugunu ama kolestazdan şüphelendiğini söyledi tahliller yapıldı kolestaz çıkmadı sevindik derken eve geldiğimde bebeğim yine sağ tarafıma toplandı aşırı ağırlık ve baskı oluşturuyordu sandalyede oturamıyordum kemiklerim kırılıyodu sanki. 37+5 te tekrar hastaneye gittik doktorumun yüz ifadesi bi anda değişti telaşlandı bebeğin suyunun azaldığını söyledi hepimiz şok olduk daha bir hafta olmamıştı suyu yeterliydi her şey yolunda görünüyordu.Bebeğim sanki küçük bir kavanoza sıkışmış gibi toplanmış kollarıyla kafasını korumaya almıştı o görüntüyü ömür boyu unutamıycam heralde🥹Doktorum gel beklemeyelim bu gece doğuma alalım dedi ama ben normal doğum istiyordum hep bu yüzden denemek istedim ne açılmam vardı nede sancım Nst de düzensiz sancı çıkıyordu ama ben hissetmiyordum.Doktorum suni sancı verdi ve sürekli takip etti bebeğimin kalbi kaldırmayabilirdi.Gece 12 den sabah 6 ya kadar sancı çektim ama bir cm bile açılmam olmadı , doktorum daha fazla bekletemem dedi , ki zaten benimde içimde bir sıkıntı vardı beklemek istemedim saat 07:15 te sezaryene alındım ve çoook kısa bir süre sonra bebeğimi bana verdiler. Bu mucizevi bir şey Rabbim isteyen herkese nasip etsin🙏 Doktorum iyi ki normal doğum başlamamıştı bebeğin hayatını kaybetme riski çok fazlaymış çünkü kordon üç kez boyna dolanmış ve düğüm olmuştu dedi . O an anladım ki doğum şeklinin zerre kadar önemi yok önemli olan sağlık hem bizim hem bebeğimizin. Eğer sezaryen olmak istemeyen olacağı için üzülen varsa sakın üzülmesin bebeğimiz nasıl gelmek istiyorsa öyle geliyor altında nasıl bir hayır var bilemeyiz🥰 Bebeğim 3500 gram çokta sağlıklı doğdu şuan 15 günlüğüz ❤️ Sezaryenden korkmanıza hiç gerek yok kızlar ilk ayağa kalkmak en zoru sonrasında üç günde ağrılı ama 4. Günden itibaren ayaklanıyorsunuz merak etmeyin. Bol su için ben günlük 4-5 litre su içtim normalde de çok içiyorum ama istemsiz sürekli içesim geldi ve 10 günün sonunda 12 kg verdim korse kullanmadım karnım indi şuan ameliyat olmamış gibi rahatım ama dikkatte ediyorum tabi.Son olarak bebeğim ilk gün çok uyumak istedi ama ben sürekli uyandırıp emzirmeye çalıştım nerdeyse hiç uyumadım.2-3 günlerde de aynı şekilde sürekli emzirmeye çalıştım mama vermedim ısrarla. Şuan sütümde bol bol geliyor bebeğimde emiyor çok şükür🙏 Son olarak sütü gelmeyen anneler bebeğiniz her emmeye çalıştığında bebeğinizin duyacağı tonda ‘Ya hak’ diye zikredin inanın faydasını göreceksiniz. Herkese hayırlı gebelik ve hayırlı doğum diliyorum. Diyeceklerim bu kadar❤️