39+6 da 23.12.22 de gece gelmek istedi oğlum. Sabah hafif sancılarım oldu 22.12.22 gece 11 gibi çok şiddetlendi. Duşumu vs aldım akşam herşeyimi hazırladım. Sancılarım 5 dkda bire inince eşimle doktora gittik. Zaten 3 haftadır 2 cm açıklığım vardı nst de sancılarım çıktı. Ama açıklık çok olmadığı için eve gönderip açılmalarımı evde beklemem gerektiğini çünkü daha doğuma çok olduğunu söylediler. Eve geri döndüm ama sancılarım iki dkda bir olmaya başlamıştı. Gece 1 bucuk gibi tam rahatlama gelmişken suyum geldi ve apar topar hastaneye geri geldik. Açılmam 3 cm olmuştu ama benimle ilgilenen ebe neden tekrar geldin dercesine burnunu kıvırdı sinir oldum. Ki zaten tüm doğum süresi boyunca beni zorlayan ebe ve ebenin konuşması tavrıydı. Bana odamı gösterdiler ordaki sancımda eşim annem kardeşim sürekli belime masaj yaptılar. Ben sancı dan hiç duramıyordum sürekli hareket ediyordum squat plates topu vs yaptım. Sonra beni doğumhanedeki ayrı bir odaya indirdiler. Annem ve kayınvalidem durdu yanımda. Ağrılarım o kadar şiddetlendi ki ben tüm hastaneyi inlettim sayılır. Dualar bağırışlar hayatımda bu kadar acı hiç çekmedim doğum haricindede çekeceğimi sanmıyorum. Sancılarım çok çoook çok şiddetliydi. O evdeki çektiklerim bir hiçmiş neredeyse. Cama duvara kafamı vuruyor saçlarımı yoluyordum. Nefes egzersizi yapmak sancı karşılamakta çok etkili ama sancımın en yüksek olduğu noktada nefes bile alamıyordum bu sancıyla burdan sağ çıkarsam ancak psikolojim bozuk olarak çıkarım diye düşündüm en son. Ebe çok fazla bağırıyorum diye yanımda annem ve kaynanam iki kişi var diye sürekli birşeyler söyleyip durdu geldi gitti. 5 cm 6 cm derken en son saat 6 gibi 8 cm oldu açıklığım sonunda. 4 saatde 2 cmden 8 cme iyi açıldı yine. O ebeye kalsa 9-10 gibi anca doğurursun diyordu. Açılmam öyle olunca beni çatala aldılar ve sancım geldikçe ıkınmamı ve kesmeememi söyledi ebe. Bi kaç kez başarısız ıkınmadan sonra daha kontrollü ve iyi ıkınma yaptım. Çatala yattıkdan 10 dk sonra doktorumda geldi iki eliyle kafasının geçişine yardımcı olmak için genişletmeye çalıştı ordada canım yandı o sancılarla çataldan bile kendimi aşağı atacaktım artık. Sonra doktorum çok iyisin vs diyerek beni motive etti ve güzelce ıkındım ama kesik atmak zorunda kaldı yinede doktorum ilk doğum olduğu için en son ıkınmamda oğlum pat diye çıktı ve artık ıkınmamamı derin derin nefes almamı söyledi ve oğluşumla ten tene temasımızı gerçekleştirdik. İşte o an sancıdan değilde mutluluktan kurtuluşumdan ve oğluşumun sesini duyduğum için bağırıyordum rabbim çok şükür diye. Hemen üstünü giydirdiler benim içimi temizledi doktorum eşini çıkardı onlardada sanki 2. - 3. Bebek çıkıyormuş gibi hissettim yeter artık nolur diyordum doktora 😂 en son dikişim atıldı dikişte iğnede hiç birşey hissetmedim zaten en kolayı oydu. Sonra beni hasta bakıcılar giydirdi tekerlekli sandalyeyle oğlumla birlikte odama çıkardılar. Ben kapıda eşimle karşılaştık hep beraber ağlayarak mutlulukla odamıza çıktık o an mükemmeldi işte tamda sabah ezanı okunuyordu çıkarken.. Herşey çok güzel gidiyordu ama oğlumun kanında enfeksiyon varmış anne karnında bulaşmış küveze aldılar doğru düzgün sevemeden aldılar onu. beni taburcu ettiler süt sağıyorum bende onun için. Lütfen dua edin bir an önce iyileşsin evimize gelsin..
İşte benim doğum hikayem böyle şimdi iyiyim dikişlerim acıyor sadece ama bir daha kendimce normal doğum asla..