Merhaba,
Öncelikle bu tarz konularda insanların yaşadıklarını çok dikkate almamanızı tavsiye ederim. Herkesin acı eşiği farklı. Kendi yapınıza göre kendiniz karar vermenizi tavsiye ederim.
39+3 Ultrasonda 4300 kilo gösteren kız bebeğim doktorum ve kendi kararımla sezeryan ile dünyaya geldi çok şükür. Doktorum son kontrolümüzde bebeğin kilo gelişiminin hızlı ilerlediğini söyledi haftada 400-500 Gr alıyordu. Baş ve karın çevresinin geniş olduğunu söyledi. 37.haftada vajinal muayenede normal doğum için çok uygun olduğumu söylemiştim doktorum eğer 37-38 haftalarda doğumumuz başlar ise normal olabileceğini söylemişti fakat kızım 39+3 olmasına rağmen gelmek bilmedi. Bizde o güne sezeryan karar verdik. Hastaneye gittik direk yatışımız yapıldı ve hemen ameliyathaneye alındım. Ben bıçak kesiği görünce hissedince bayılan insanım ama kesinlikle genel olmak istemedim kendime güvendim ve spinale karar verdim. Anestezi için işlem uygulandı hiç acı vermedi ve işlemler başlandı. Ekip bu konuda çok başarılıydı. Anestezinin ardından 5 dakika içinde kızıma kavuştum. Doktorumun dediği gibi gerçekten iri bebekti ve normal doğum olsa kendimi çok zorlayacaktım. Bu süreçte zorlu olan temizleme aşamasıydı mide bulantısı çok yaşadım oda verdikleri ilaçla sonrasında birşey hissetmedim. Bebeğinizi gördükten sonra zaten kavuşma hissiyatı ile hiçbir şey umurunuzda olmuyor. Sonrasında dikişlerim tamamlandı ve aileme kavuştum. Bebeğimde hemen odasına geldi. O andaki sızıyı bebeğimi kucağıma aldığımda hissetmedim bile. Ağrı kesici gibi oldu. Sonrasında hemşirelerin bakımı ve kendi çabam ile 6 saat sürede ayağa kalktım. Hiç zorlanmadım ayağa kalkerken. Zaten herşey o ana kadarmış. Gaz çıkartmam ve büyük abdestimde sezeryanın ertesi sabahını buldu. Öğlen gibide taburcu olduk. Üşütmemeye dikkat ediyorum. Bol bol yürüyüş ve beslenmeye dikkat ediyorum. İyiyim gören herkes ne kadar çabuk topladığına şaşırıyor. Kendi işlerimi evine geldiğimin 2.günü kendim halletme seviyesine geldim elhamdülillah🥰 Ağrım sızımda yok. Biraz bel ağrım oluyor. Emzirme ile çok vakit geçirdiğim için belkide bilemiyorum. Bu arada doğumdan çıktığım an sütüm geldi;) sütün gelip gelmemesi asla sezeryan veya normal doğum ile alakası yok. Bu konuya takılmayın
Ayriyeten şunu söyleyeyim benden 8 gün önde olan arkadaşım ile aynı gün doğum yaptık. Normal doğum oldu. Pazar günü sabah suyunun gelmesi ile doğumu başladı. Kendi sancılarını çekti açılması olmadı suni sancı aldı. Pazartesi akşamı 9da doğumu oldu. Alttan dikişi mevcut oturamadığını söyledi. 3400 Gr bebişi oldu. Sancı sürecinin çok ağrılığı geçtiğini maf olduğunu bir ara sezeryan istediğini ama doktorunun iknasıyla devam ettiğini doğumdan sonra sütünün gelmediğini mama takviyesi ile gün geçirdiğini söyledi.
Yani diyeceğim o ki size sezeryanı kötüleyenlere pekte itibar etmeyin. Herkesin kendi vücudu kendi yaşamı, kimse ne olacağını önceden bilemez.
Hayırlı sağlıklı doğumlarınız olsun inşAllah🥰