Ayse0608 Merhaba hanımlar şu an 20 haftalık hamileyim ve sigortalı çalışıyorum doğum parası için doğum izninden sonra da mı çalışmak lazım doğum ödeneği alanlar bana akıl verebilir mi
Nurdan11_ Ayse0608 ben muhasebeci olarak sana bildiğim kadarıyla şöyle söyliyim, doğumdan sonra kullandığın rapor bittiğinde 1 gün sigortanın yatması gerekiyor doğum ödeneğini öyle alabilirsin
Milosee Dilaramurat yok maalesef verilmiyor sigortan olması lazım ve hala o iş yerinde calisiyor olarak gorunmen lazım ☹️
Nurdan11_ Melisasak145 34_34 eğer sigortalı çalışıyorsanız bir yerde rapor bitiminden sonra 1 gün çalıştı gösterirseniz alabiliyorsunuz. Çalışmayanlar işin malesef böyle bir durum söz konusu değil. İnternetten de araştırabilirsiniz
Melisasak145 Nurdan11_ ben kendimi birgün çalıştı nasıl göstereceğim onu anlamadim zaten işten doğum izni sebebiyle raporla ayrılıyorum komple çıkmıyorum yani hala orda çalışıyor olarak görüncem sadece patron sigortami maaşımı yatirmaz anlamadim
Sibelbayram Çocuk parası alabiliyorsunuz arkadaşlar doğum yaptıktan sonra doğum belgenizle SSK ya gidip başvuru yapıyorsunuz bir ay sonra falan paranız yatıyor.