5 gün önce spinal anestezi ile sezeryan doğum yaptım. İlk doğumum genel anestezi ile olmuştu ve ağrılı bir süreç geçirdim. Hem bu yüzden hem doktorumun tavsiyesi ile spinale karar verdik. Ama çok korktuğum bir işlemdi ve doğuma korkudan titriyerek girdim. Bahçelievler Medicana dr. Leyla Ercan’dı doktorum ve çok güzel geçti. Kattaki hemşireler den tutun ameliyathanedeki personele kadar hepsi güler yüzlü ve beni rahatlatmak için ellerinden geleni yaptılar. İğne korktuğum gibi değildi. Hiç acımadı diyebilirim. Hemen uyuştum ve dokunuşları hiç hissetmedim. Sadece kaburgamda baskı hissediyordum. Yaptıkları cesaret iğnesi sayesinde çok keyifli bir doğum oldu. Başımdaki anestesi personeli devamlı benimle konuştu ve adım adım herşeyi anlattı.belki arada sakinleştirici de yapmıştır. Çünkü baya sırıtıyordum😂😂. Doğuma telefonumu aldılar ve bir personel her anı çekti fotoğrafladı. Odaya gelişimiz devamında hemşirelerin ilgisi çok iyiydi. Uyuşukluk toplam 3 -4 saate geçti sanırım tam bakmadım saate. Ağrılarım yavaş yavaş başladı ağrı kesici yaptılar. İlk kalkış çok zor değildi ama her ayağa kalkış illaki zorlanıyorsanız yara acıyor. Ama en zor olanı gaz atmak. Gece gaz sacıları başladı ve sabaha kadar saatte bir yarım saatte bir kalktım yürüdüm. İlk doğumumda çok bilgi verilmemişti. Ama buradaki hemşireler çok ilgilendi. Yürümek çok önemli. Hızlı ve merdiven çıkar gibi ayağı yukarı kaldırarak yüreyeceksiniz ki bağırsaklar hareket etsin gaz çıksın. Yoksa mahvediyor insanı. Ertesi gün gaz sancısı bitmişti. 3 güne kadar da yaram hafiflemeye başladı. Gün geçtikçe daha rahat hareket etmeye başlıyorum. Ayrıca bahçelievler Medicana da sompo doğum poliçesi yaptırmıştım. Hamile kaldıktan sonra yapılabilen tek doğum poliçesi. Diğerlerini bir sene önceden başlamak gerekiyor. 9 muayene ve doğum dahil bir paketti bizimki. Tahlilleri kapsamıyor. Tahliller için diğer tamamlayıcı sağlık sigortam vardı,onu kullandım. Dahiliye den yaptım tahlillerimi. Belki size de fikir olur. Uzun oldu kusura bakmayın. Umarım herkesin doğumu böyle güzel geçer.