Kızlar normalde çok aktifim her işimi kendim yaparım ama inanır mısınız dün yataktan kalkmak istemedim kendimi hiç yormadım eşime bile kalan yemekleri ısıttım bi o zaman kalktım neyse yemek yedik vs dün akşam 10 buçuk gibi lavaboya çıktığımda kahverengi lekelenmem olduğunu gördüm bu güne kadar gebeliğim boyunca hiç kanama lekelenme vs olmamıştı . Arkadaşımı aradım ebe bana bi nts çektirsen iyi olur dedi ve dün 11 buçuk gibi acilden etlik şehir hastanesine giriş yaptırdım . Muayene oldum tansiyon vs ölçtüler sonra çatala çıktım alttan ultrasonla bakıldı her hangi bir kanama bir problem görülmedi . Sonra hepimizin korkulu rüyası olan açıklığa baktılar ( kendimi kasmadım çok acımadı ) açıklık 0 sonra nts yönlendirdiler ve sorun burda başladı . Bebekte sancı çıkıyordu 50 - 80 - 103lere kadar çıkıyordu . Bi çok kez gelip sancı hissedip hissetmediğimi sordular ama hissetmiyordum 2 doktor da yatış verelim kontrol edelim dediği için kabul ettim ve beni doğum haneye çıkarttılar . Doğum hanede sabaha kadar ntsye bağlı kaldım 4 serum yedim ve ciğer geliştirici iğnemin ilk dozunu vuruldum ve 8 kez açıklık kontrolü yapıldı 0 açıklık Doğum yapsam bu kadar bakılırdı yani . İlaç başladılar her 20 dakika da bir tansiyonumu ölçüp 3 adet ilaç verdiler şimdi 6 saatte bir alıyorum ilacın son dozunu sabah 8 de alacağım gece 5te de ciğer geliştirici iğnemin 2. dozunu vurulacağım . Şu an her şey yolunda sancısı yok ağrım yok . İlaçları bitirip çıkmak istiyorum ilgi alaka güzel fakat hastane psikolojisi odalarda doğum yapanlar sancı çekenler etkiliyor maalesef . Bu arada doktor bebek 35 + 3 gibi dedi . Önde gidiyormuş . Uzun oldu kızlar ama dualarına ihtiyacım var oğlum gelmekte erkenci davrandı .. kendinize çok iyi bakın 💕