Kızlar merhaba. 22.12.2022 09:56 da mesleğimizi kucağımıza aldık çok şükür. Yaşadıklarım umut olsun diye yazıyorum. Çünkü 38. Haftayı görmem diyordum erken doğum yaparım diyordum hep ama rabbim yardım etti çok şükür.Gelelim benim gebelik hikayeme 🥲
22.haftada rahim kısalması dendi bize 23.haftada serklaj oldum bir haftada değer düşmüştü ve hunileşme vardı hemen önüne geçildi. Hep acaba erken doğum olur mu diye sürekli panik halindeydik 23.haftadan itibaren progestan kullanmaya başladım cinsel ilişki ağır kaldırma vs.hepsi yasaktı. Neyse uzatmayayım 36.haftada ani gelen sancılarla ve kaşıntıyla hastaneye gittik gebelik zehirlenmesi çıkmadı ama sancı 90lardaydı. Hemen 1 doz ciğer geliştirici ve iğneler serumlar sabaha karşı 4 te sancılarım kesildi. Progestanın yanında adalatta kullanmaya başladım. Serklaj dan dolayı doktorumla sezeryan kararı aldık. Çok şükür ki 38leri gördük ve 38+2 de kucağıma aldım. Ameliyattan inanılmaz korkuyordum ama inanın çok çok kolay beni zorlayan gaz çıkaramadım o oldu. Bebeğime sütüm yetmedi ebeler mama vermedi dün gece bebeğim ve ben hayatımın en kötü gecesini geçirdim ama suan hem emziriyorum hem 20ml mama veriyorum gazı çıktı bebeğim sağlıklı ve gazsız çok şükür. Merak ettiklerinizi sorabilirsiniz. Rabbim bu yolda bekleyen tüm annelere benden daha güzel doğumlar nasip etsin inşallah 💕🙏