Merhaba güzel anneler ve anne adayları, çok şükür minik yavrumu bende kucağıma aldım mis kokusu üzerime sindi ,tabi oğluma kavuşmak kolay olmadı.
15 Temmuz gecesi saat 3:00 de suyumun geldiğini farkettim sızıntı halindeydi yürüdükçe geliyordu ,öyle birde boşalma olmadı, kardeşim bizde kalıyordu eşimi ve kardeşimi uyandırdım, eşim hemen hazırlanmaya başladı , gelen akıntının kanla karışık olduğunu farkettim (normalmiş) korktum hemen hastaneye gittik , kesenin tek zarının yırtılmış olabileceğini ondan suyun yavaş yavaş geleceğini söylediler ve yatışım yapıldı , rahimden enfeksiyon testi yapıldı ve pozitif çıktı hemen antibiyotik takviyesine başladılar açılma olana kadar 8 saatte bir açılma olunca 4 saatte bir serumla antibiyotik aldım , ( doğum anında bebeğe zarar gelmesin diye) hiç sancım yoktu bekleme odasına alındık ve sancılarım gelmeye başladı 12 saat sancılarımı karşıladım başta zor değildi ama sonlara doğru canım çok yanmaya başladı ve sancılar 2 dk ya bir düştü muame edildi 3 cm açılmam olmuş epidural istedim ve takıldı , bana yan etki yaptı tansiyonum çok düştü ve bayıldım , tekrar tansiyonumu yükselttiler ama en az 2 3 saat kafam yerinde değildi , eşim tüm süreç yanimdaydi beni o halde sarhos gibi ne söylediğim anlaşılmadığı bi halde görmek onuda çok yipratmis , kafam yerinde değildi ama hiç acı hissetmediğim icin sürekli cok mutluyum hiç açım yok diye sayıklamışım, 7 saat sonun tam açılma oldu, 10 cm . Ama bebek hala yukarıdaydı doğuma başlamak icin bası birazdaha inmesini bekleyelim ve suni sancı verelim hizlansin dediler cunku ben cok yorulmuştum ve fazla ikinmadan kısa süreli bir doğum olsun istiyorlardi, kabul ettim ve asıl acılarım orda başladı , suni sancı verildiği esnada epidural yerinden çıkmış ve dayanılmaz ağrılarım başladı hem suni sancı agrisi hem kendi kasilmalarim hem epidural yanlış yerde durduğu icin onun agrisi mahvetti beni ,3 buçuk saat boyunca cektim artık yalvardık herkese eşim basımda ağlıyordu ben yine kendimden geçtim ve anestezi uzmanı geldi tekrar farklı doktordu ,ben Birsen hatırlamıyorum ama esim yanlış müdahale oldugunu döktürün hemen epidural çıkardığını söyledi yerinden kaydığı icin oda çok canımı yakmış tekrar epidural yapıldı ve benim tansiyonum tekrar cok düştü bayildim , tekrar ayildigimda butun vücudum titriyordu ve beni doğuma hazırlıyorlardı butun ağrılarım geçmişti hiç birsey hissetmiyordum , cihazdan sancılarımın geldiği anda ikinmami soylediler ve hiç bir şey hissetmeden ikindim iki ikinmada bebek indi ama çok iri olduğu icin kesi atıldı ve bebeğim doğdu, herşey yolundaydı odamıza geçtik , ikinma esnasında hemoroid çıkmış asla oturamıyordum yatamıyordum canımı çok yakıyordu cok fazla dikişim olmasına rağmen hemoroid ağrısından başka bisey hissetmiyorum hemen kremle ve buzla şişliği indi ve rahatladim bir gün sonra epiduralin başka bir yan etkiside başladı basım kopacakmış gibi ağrımayan başladı , uzanınca geçiyordum az basımı kaldırayım kopacakmış gibi oluyordu , 24 saat geçtikten sonra kendi kanımı alıp epidural yerini doldurdular ve anında ağrım geçti , tabi bu arada belim den 3 kere epidural yeri acilmis oldu. Basım ağrıdığı icin sadece bebeğimi yattığım yerden emzirdim , Herseyiyle babası ve hemşireler ilgilendi , 21 Aralık carsambaya kadar hastanede kaldık , bebeğim güzel kilo aldı bende toparlandıgim icin cikisimiz yapıldı ,( Fransa’da yaşıyorum, doğumdan sonra en az 3 gün hastanede kalmak mecburi ve bebeğin kilo almaya başlaması gerekiyor ) ve cok şükür evimize geldik artık dağ iyim toparladım hala dikiş ağrılarım ve bel ağrım var ama ayaktayım bebeğimle ilgilene biliyorum , sonu güzel olsada zorlu bir doğumdu , şükürler olsun şimdiki halimize.( Baya uzun oldu umarım sıkılmazsınız , iyi okumalar ❤️)