• Doğum Hikayeleri
  • Zorlu Doğum- olmayan normal doğum suni sancı sonrası spinal anestezi

Normal doğum olarak başladığım yolda nasıl normal doğuramadığımın hikayesidir.
Kısmen hassasiyet içerir. Doğum korkusu olanlar okumasın. Amacım sürece dair bilgi vermek.

20.12 gece 1 gibi nişanım yoğun şekilde gelmeye başladı daha sonra 3 gibi suyum geldi. Hemen hastaneye gittik. Suyum kısmen gelmiş hoşurt diye tamamı tek seferde gelmedi. Doktor baktı su yok dedi takipli olduğum doktorumu aradı hemen yatış dedi. Nst sancılarım ortalamaydı. Sabah 8.30 suni sancı başladı. Başlarda rahat karşıladım sonra zorlamaya başladı. Çömelme, pilates topunda 8 çizme hareketleri ile normal doğuracak gibiydim. Bir yandan da suni sancı devam açılma öğlen 13 gibi 4-5 cm civarına geldi. Ne olduysa bundan sonra oldu. Bebeğim kafasını kanala sokmadı sağ tarafa yasladı ve asla kimse kıpırtamadı. Ne ebeler ne hemşireler doktorum cabası. İşte burada filmi koparan hareket önerisi geldi. Abd’de özellikle çok sık kullanılıyormuş bu. Ördek yürüyüşü. Yani normal insan yapamaz ördek yürüyüşünü. Öyle böyle yaptım ağrılarım arttı, sıcak duşta pilates topu yaptım artık saat 18 e geliyor ve takatim bitmişti. Doktor ebe hemşire yine kontrol ama açılma 5-6 arasını geçmiyor. Açılsa da artık ben bitmişim düşük sancıları bile karşılamaz oldum.

Doktorumla görüştük spinal anestezi ile doğumum gerçekleşti.

Spinal anestezi korkulacak hiçbir şey yok. İğnesi damar yolu açmak gibi, özel bir acı yok yani.
Bebeğim doğduğunda ağlarken yanıma getirdiler öptüm sustu çok güzeldi zor oldu ama değdi 🥹🥹
normal doğurup şimdi daha iyi olmak isterdim ama olmadı

Okuyanlara teşekkür ederim

Sedoa_ normal başlayıp sezeryane dönerek doğum yapan bir anneyim bende oyüzden böyle hikayeleri okuyor hisleri paylaşıyorum 🫶🏻 son cümlenizi kurdum bende hep normal doğurup daha iyi olmak isterdim dedim ama oda nasip,öyle olmasına rağmen çok ağrılı geçiren de var sezeryan olup hemen ayaga kalkanda yani aslında herşey nasip 🤗 sağlıkla büyütün bebeğinizi ♥️

Bguzeel hepimiz güzellikle büyütelim inşallah 🙏🏻 suçluluk duymayalım 💕

Sedoa_ normal baslayip doguramamak… Neyse vardir bir hayir bunda da diyip telkin ediyorum kendimi sukur sagliklilar ve yanimizdalar saglikla buyusun bebeginiz insallah 😊

Bebeğin yanında ve sağlıklı bunu düşün sadece bu bile iyileşmenize yeter diye düşünüyorum 🥹🥹♥️

Eceylmz amin sağlıklı olsunlar da💕 ikisi de doğum çevrenin bizi suçlu hissettirmesine izin vermemeliyiz