Buseyvz7 Seydo54 uyuşmazlık olmayan kimseye vurulmuyor bu iğne benim uyuşmazlıgım oldugu için 28 haftamda oldum
brccelik Seydo54 bana da vurdular devlet hastanesinde anlam veremedim o zaman niye test yapıyorsunuz yani herşeye rağmen vurulmak gerekiyorsa testin amacı neydi bilemedim benim 2.gebeliğim 1.test filan yapmadan vurdular bunda test yaptılar negatifti yine vurdular 😐
Seydo54 Buseyvz7 uyusmazlik var esimle ama yaptirdigim test negatif oldugu galde vurulmam getektigini soyluyor dr, yani test negatifse neden vuruluyorum yani ben bu testi neden oldum o zaman testlerin güvenirligimi yok🤔
Seydo54 brccelik evet benimde testim negatif ve vurulcakmisim 6nci haftamda vuruldum yine vurulcam, ama 29ncu haftamdayim anlamadimki ben, ikinci gebeligim bu
Simya brccelik Bu çıkan negatif sonuç kan uyuşmazlığının olmadıgı anlamına gelmiyor, eşiniz pozitif siz negatif kan grubuna sahipsiniz ve kan uyuşmazlıgınız var. Gebelikte belli bi haftada sizden yinede bi kan alıp indirekt coombs testi yapıyorlar. Sonuç negatifse sizin kanınınız bebeğe karşı bi antikor üretmiyor demektir yani halk ağzında siizn kanınz bebeği karşı bir savaş açmıyor onu yabancı birsey gibi algılayıp zarar vermiyor demektir. İstenilen sonuç da negatif cıkmasıdır.. Bu test anne ile bebek arasında herhangi bir kan etkileşimi durumu olup olmadığını saptamak icin yapılıyor ve doktorunuz uygun gördüğü haftada kan uyuşmazlık iğnesi yapılıyor ne sizde nede bebekte daha sonra bir sorun çıkmaması icin
Zeynepsnu brccelik ama pozitif çıksaydı test tedavisi farklıydı, negatifte sadece iğneyle tedavi görüyorsunuz gibi düşünün, her türlü kan uyuşmazlığınız var,bu testte negatif olması iyi birşey
ikosunbebisi Seydo54 benim kanamam oluyordu sürekli o yüzden 13+5 te bu iğneyi oldum negatif çıksa bile
Seydo54 ikosunbebisi benimde oldu kanama degilde lekelenme seklinde oldu, 6nci haftamda vuruldum ignemi
Simya Seydo54 Bu çıkan negatif sonuç kan uyuşmazlığının olmadıgı anlamına gelmiyor, eşiniz pozitif siz negatif kan grubuna sahipsiniz ve kan uyuşmazlıgınız var. Gebelikte belli bi haftada sizden yinede bi kan alıp indirekt coombs testi yapıyorlar. Sonuç negatifse sizin kanınınız bebeğe karşı bi antikor üretmiyor demektir yani halk ağzında siizn kanınz bebeği karşı bir savaş açmıyor onu yabancı birsey gibi algılayıp zarar vermiyor demektir. İstenilen sonuç da negatif cıkmasıdır.. Bu test anne ile bebek arasında herhangi bir kan etkileşimi durumu olup olmadığını saptamak icin yapılıyor ve doktorunuz uygun gördüğü haftada kan uyuşmazlık iğnesi yapılıyor ne sizde nede bebekte daha sonra bir sorun çıkmaması icin
Simya Seydo54 genelde bi risk kanama vs yoksa 28 de öneriyorlar ama doktorunuzla görüşün bu testin nefatif cıkması tamamen annemile bebek arasındaki kan etkilemişini ölçmek iicn , bu test negsrif cıktı diye bizde uyuşmazlık yok gibi düşünmeyin onunla hiç ilgisi yok cnkü .. ihmal etmeyij doktorunuzla görüşüp olun iğneyi bizdede kan uyuşmazlgı var ve benmde testim negatif cıktı 28. Haftamda olacsgım 🌸
Zeynepsnu Seydo54 en kısa sürede yaptırın iğnenizi, test eğer pozitif olsaydı farklı bir tedavi gerekiyordu,negatif sonuçta bir iğne vuruluyorsunuz,pozitifte daha farklı tedavisi,aslında ikiside uyuşmazlık var demek ama ilerliyisi farklı
Seydo54 Btlklnc hayir acilden girdim lekelenmem oldgnu esimle uyusmaligimizin oldugunu soyledim bu igneyi olmam gerektigini soyleyip o gun acilden gurip ignemi oldum yarim saat kadar kaldim herhangi bi skinti yasamadigimi bas donmesi mide bulantisi gibi birseyler olmayinca ciktim, devlet ucretsiz yaptiriyor, ozeller ucretli..
Seydo54 Zeynepsnu tsekkurler, ilkinde bi tek igne oldum o kadar bu kadarkafa kurcalayan seyler yasamadim, gec kalmadan yaptırayım o zman