Merhaba taze anne. Öncelikle sakın olmalısın ve sabırlı olmalisin. Eğer emme refleksi güzelse küçük memem var diye kendini strese sokma canım benim ikizlerim var, doğumun hemen ardından emzirmeye başladim ama kaynanam yılan gibi çocuklarıma mama verdirdi eşim de dinledi karşımda ikisi bir olup beneklerimi biberonla beslediler. Benim sütüm var bebeklerim onların kucağında biberonla besleniyor gerçekten çok ağır travmalar yaşadım. Çok ağladim psikolojim alt üst oldu. Ben emzirme danışmanı falan değilim ama gecrubemden dolayı söylüyorum elinden geleni yap biberona alıştığı zaman çok üzülürsun ve geri dönüş nerdeyse imkansız tüm bu yaşananlara rağmen sütüm çöktü sağarak 4 ay verdim en sonunda pes ettim çünkü desteğim yoktu. Yanlız bakıyordum . Emziremeyince resmen kına yakıyorlar ve anne olarak çok yıpratıcı umarım sen başarabilirsin alabiliyorsan destek al emzirme danışmanı ile çalış bol bol su iç ruh sağliğina ve mutluluguna çok önem ver bunlar tamsa sütün de oluyor sen mutlu oldukça daha güçlü olacaksın. Kaşık ile beslemeye çalış bol bol sağim yap kaşıkla ver arada da çok aç olmadığı zamanlarda yani bunu ağlarken yapmamalisin sakın olduğu zamnalrda memene koy o çeker . 2-3 saatte bir düzenli sağmak sütünde devamlılığı için önemli Allah yardımcın olsun umarım herşey yoluna girer bı süreci çok güzel atlatırsin . Çok sevgiler