Tgbclk aşılama da ayıklama yapmıyorlar diye biliyorum ama aşılama bile olacaksınız tüp merkezinde aşılama olun derim. İlaç tedavisi aynı ama sperm güzel bir labaratuar da olur. Bize açıkçası aşılama dedi hastane ben samimi bir Dr vardı memleketim de onu aradım bana tüp merkezine git mutlaka en doğru test sonucu ve tedavi orada olur dedi. Çünkü normal hastanelerde normal gebe takibi de var çok ayrıntıya duseceklerini sanmıyorum bizim probleme. Bir de aşılama kadın Dr si yapiyor ama problem şiddetli erkek faktörü bir urolog takibi ile gidilmesi daha doğru olur… Ben İstanbul bahçeci de yaptırdım hareket de sıfırdı bizde. Milyonlarca sperm var ama şekil hareket hep sıfır çıktı… Aşılama olmaz dedi merkez hareket olmayınca dölleme sorunu yaşayacaktı sperm girse de tutmayacakti… yüzde 1 e dusuremeyiz dedi ihtimali. O yüzden 20 tane yumurtam toplandı 18 tane yumurtam ile dölleme yapıp 2 tane kaldı ama 2.deneme de tuttu. 2.tedavi biraz daha farklı oldu ilaç tedavisi olarak … 1transfer 1 de dondurma yaptık…
Dediğim gibi 1.denemde farkedilmedigi için 2.de tuttu. 1.denemede farkında olmadıklarında ise normal sperm çıkışı ile kaba boşaltılan spermle yani dollediler 1 tanesi son güne zar zor geldi o da tutmadı beni. Sil baştan 2.denemeye girdik 2 tane oluştu…
Bı gidip tüp merkezine görüşün aşılama olacaksanız da ucretsiz görüşmeler çok var fikir edinirsiniz hiç değilse.
İstanbul bahceci merkezi benim gittiğim onun dışında da Memorial Şişli var semra hanım onu da çok övdüler