Değerleriniz biraz sıkıntılı. Nereden diye sorarsanız bizde de aynı durum söz konusu olduğu için diyorum. Bizim iki yıldır hiç gebeligimiz oluşmadı, eşimin sperm değerleri sıkıntılı olduğu için. En son bir ay önce Grade 3 derecesinde varikosel teşhisi konuldu ve 5-6 farklı doktora gittik ameliyat oldu acilen eşim. Sperm değerlerinde toplam 15 milyondan yüksek olmalı ve ileri hızlı hareketlilik en az %4 olmalı sizin sıfır görünüyor ve morfoloji de sıkıntılı ben bir sürü doktor gezip gece gündüz araştırınca öğrendim bunları hiç bilmezken… Eşinizde varikosel olabilir yüksek ihtimalle, tabii ki doktor görmeli eğer varikoselse acilen ameliyat olun derim… Asla bu sonuçlarla ne siz ne de ben doğal yolla gebe kalamayiz . Biz ameliyatin üzerinden 1 buçuk ay daha geçince doktora gidip bir daha sperm testi vereceğiz umarım değerlerimiz artmıştr. Allah’tan ümit kesilmez. Ben evlat sahibi olmayı çok istiyorum… Ben eşime her gün keçiboynuzu suyu kaynatıyorum, keçiboynuzu özü yiyor sabah akşam soğuk sıkım, işe giderken çantasına çiğ badem, çiğ kabak çekirdeği koyuyorum ve her akşam düzenli meyve yiyoruz c,e vitaminleri için. Özellikle havuç, muz, portakal, nar, mandalina… Saraçoğlu’ndan öğrendim bunları da.