Ybvvv Merhaba, tiroidim 5.15 çıktı biraz yüksek olduğunu söyledi doktor. Bu durumu yaşayan ve bunun gebe kalmaya etkisi nedir bilen cevaplayabilir mi? Gebelik düşünüyorum
_almirasmom Ybvvv gebe kalmaya etkısı cok yuksek canım ben tsh ce ınsulın dırencı yuzunden 1 sene gebe kalamadım ılaclar kullanıp spor dıyet yaparak 20 kılo verdım ve 1. Yıldonunumuzde 2 haftalık gebeydı ılaclara devam edıyorım gebelık ılerledıkce tsh gene yukselıyo doktor dozları arttırması lazım 🙏
beyzacmvrc Ybvvv gebelikle alakasını kesin olarak bilemicem ama engel olduğunu düşünmüyorum. Çünkü benim önceden öyle bir sıkıntım yoktu. Gebelikte başladı. Yani ilaca basladik hemen bebeğe zararı olmasn diye
Findukli_Lokum Ybvvv benim de gebelikten sonra sizinle aynı yükseklikte çıktı. Daha önce bildiğim kadarıyla yoktu, ilaç kullanmaya başladım. Gebe kalmaya engel midir bilemiyorum ilaç kullanınca düşüyor çünkü
Merveclnk Ybvvv gebe kalmaya etkisi şöyle var hormonları bozuyor troit regl düzensizliği yapıyor doktorlar 2 buçuk ve altı istiyor gebelik düşünenler için tabi kalanlar var mı var ama beklenen oran bu şekilde.
91mer Ybvvv 13 elimde 6.8 çıktı değerim 075 lik ilaç içmeye başladım 20 günde 086 değer düştü . İlacı düzenli içim ve en az kahvaltıdan 30 dakka önce ilacı için Korkmayın yüksek olması hiççç bir sekılde ne size me bebeğinize olumsuz etki etmez
Aksakal1907 @Ybvvv benimde ilk öğrendiğim de tiroidi 4.02ydi galiba sonra ilaç kullanmaya başladım en son 2lere düşmüştü ben bide tüp Bebekle hamile kaldım onların testlerini yaptırırken öğrendim tiroid olduğunu şuan 36 günlük taze anneyim ve hâlâ ilaç kullanmaya devam
91mer Aksakal1907 sizin değerimiz normal insana. Göre fazla degil sağlıklı sonuç . ama gebelikte 2.50 olmalı maksinim diyorlar Dr bana böyle açıklama yapmıştı
91mer Ybvvv gebe kalmaya engel değil 🌺🌺 ama gebelik düşünüyorsanız takip altına alınmalı ilk 3 ay Gebelikte 2.50 olmalı Merak etmeyin ilaçla düşüyor 🌺
berencisil_ Ybvvv bana doktorum gebe kalmada zorluk çekebilirsin demişti ilaca başlatmıştı hamilelikten önce 1 ay sonra hamile kaldım tabi onun sayesinde mi bişey diyemem ama doktorum etkisi oluyor demişti
Aksakal1907 @91mer sınıra yakın olduğu için bide tüp Bebek tedavisine başlayacağım için dahiliye doktoru ilaca başlattı 1 senedir 0.25 kullanıyorum sordum ne zamana kadar kullanıcam diye bı süre bırakırsınız ilacı tahlil yapılır normal seyrediyorsa içmeye bilirsiniz demişti elimdeki ilaçlar bitince deniycem bakalım
Eda06 Ybvvv ben gebe kalmadan bir ay önce baktırmıştım 2.76 falandı ilk denemede hamile kaldım. Ama seninki bana göre biraz daha yüksek inşallah hamile kalırsın ama hamile kalmadan önce mutlaka düşür değerini gebelikte benim 3.86ya çıkmış ve bu direk bebeğin zekasını etkilediği için ilaç başladık şuan 2.01 2.30 arası değişiyor sürekli
Ybvvv Eda06 ilaçla düşüyor öyleyse sevindim. Ben şu an hamile değilim ama korunmayı bıraktığımız için her an olabilir diye düşünüyordum. Kontrol amaçlı tahlil yaptırınca yüksekliğini fark ettik. Gebeliğe engel olur mu diye bi endişelendim ama sağlık olsun
Nurr_22_22 Ybvvv engel değil canım hamile kalmadan önce çıktı bende adet düzensizliğim vardi kadın doğumcum ondan adet göremiyor olabilirsin demişti ama aynı ay içerisin de hamile kaldım 31 haftalık hamileyim ilaç tedavisindeyim şükür değerlerim hiç yükselmedi
bendiyebiriii Ybvvv ilaç kullanıp düşürmeniz lazım. Ben yaşamadım ama yüksekliği ve düşüklüğünün etkilediğini duymuştum. Yanlış yönlendirmek de istemem kadın doğum uzmanı ile görüşmeniz daha faydalı olur
hesnagoksu Benim de hamilelikte çıktı. 25 mg ilaca başladım ilk. İstenen kadar düşmeyince 50 mg çıkarttılar. 2 hafta sonra kontrolüm var insallah düşmüştür ama her doktora sordum neredeyse ve hepsi kontrol altında olduğu için ilaç tedavisinde olduğu icin kafana takılacak bir şey yok dediler. Çok şükür gelişimi de gayet güzel şuan. Hamile kalmaya engel mi onu bilemiyorum sadece.
Aksakal1907 @91mer banada doğuma kadar iç dedi doğumdan sonra da devam ediyorum ilaca elimdeki ilaçlar bitince deniycem bakalım