aysegulka01 ilk denemede tuttu aslında bence tüp bebek sürecinde eksik bir soru. Çünkü süreç ile ilgili bilgiyi eksik almanıza sebep olabilir. Genel olarak süreci sormak daha çok bilgilendirici okuyor bana göre. İlk denemeden kasıt şu, ilk transferde gebelik oldu mu, evet bende oldu ama ben iki opu’ya girdim mesela yukarıda da dediğim gibi 14 yumurtadan sadece 1 embriyo oluştu. Ben 5 embriyo hedeflediğim için belki kim bilir kaç kez opu yapılmasını göze almıştım, şans eseri ikinci opu’da hedefi yakaladık !! Örneğin, benim rahminde myom var, doktorum ise onu tüp bebek öncesi almayalım, sonra bakarız dedi ve op’lar bittikten sonra bana bir ilaç uyguladı. İlk oğu 5 Şubat ve ikincisi de 25 Şubat’ta idi. 15 Mart’ta da zoladex uygulandı bana ve adetten kesildim. 29 Nisan tarihinde de rahim transfere ilaçla hazırlanmaya başladı, 12 mayıs tarihinde de ilaçlar yoğunlaştı ve bir de serum uygulandı (bu serumu doktorunuza danışabilrisiniz,lipid serum diye geçiyor transfere hazırlıkta 12 mayısya bir doz aldım 17 Mayıs transfer günü de ikincisini aldım, olumlu etkileri gözlenmiş, ben clinoelic kullandım) ve transferden sonra testimiz pozitif geldi ve çok şükür hamilelik de devam etti. İki embriyo transfer edildi ama birine ne zaman ne oldu bilmyoruz açıkçası.. transfer sonrasını da ben çok rahat geçirdim, teeeekk bir belirti olmadı bende, bir tane bile !!