Suda Doğum yapan yada yapmayı düşünen var mı arkadaşlar??
Özel bir hastanede vajinal (normal) Doğum planlıyoruz ama suda Doğum da başlamış. Ve tanıtım fiyatı 3500 tl deniyor. Normal Doğum da 2500 tl. Eşim de çok destekliyor bu konuda. Çok fazla artısı var biliyorum ama yapan varsa fikirlerine ihtiyacım var karar aşamasındayım 🤰🏻
    EsraDabakzkal bende suda dogum yapmak isterdim o daha rahat oluyormus ama malesef ki bulundugum sehirde veya yakın sehirlerde boyle imkanlar yok 😣
    EsraDabakzkal bır yenı basladıysa hastane 2 kere dusun derım evet normal dogumdan daha az acın oluyomus fakat yurtdısı gıbı gelısmıs degılız bız bu konuda bende ıstıyodum gıttıgım hastanedede var fakat kendı doktorumda bır anne ve onermedı sterıl ve saglıklı degıl bu konuda eksıklıkler cok tecrube az dıyınce vazgectım ben bılgıne
      EsraDabakzkal ben almanyadayım. Doğum için herhangi bir ücret ödemeyeceğiz. Suda doğumu tercih ettim. Doktorumun ve kaydolduğum doğumhanedeki ebelerin dediğine göre suda doğumu tercih eden çoğu kadın sonradan çıkıp yatağa yatıp doğuruyormuş. Sonuna kadar kalamıyorlarmış ya da kalmak istemiyorlarmış. Sadece suda biraz rahatlama sağlanıyormuş.
      Gittiğimiz hastane bu konuda ne kadar tecrübeli? Sıfır... üstelik tanıtım fiyatı 3500 tl çok fazla değil mi ? Ayrıca doğum bu. yeni model araba falan tanıtmıyorlar.
      Siz yinede maddi durumum var deneyeceğim diyorsanız deneyin. Olmazsa sudan çıkar yatakta doğurursunuz
        Zeynepp1212 Burda da doktorun ve özel eğitim almış doula giriyor. Eşin de tabi. Ama daha yeni olması düşündürüyor.
        Newmother32 bende hemşireyim sterillik ve yeni olması sıkıntı işte. Her yönden düşünüyorum bi tamam yapalım diyorum bi aman gerek Yok o kadarına diyorum.
        Dodoveannesi ücret fazla geldi zaten ama normal Doğumla arasında ki fark ta çok az bin tl fark var denemeye değer mi acaba diyorum. O kadar para verip sıcak Sudan çıkıp yatakta da doğurmak istemem tabi 😅 Doğum için ücret hata suda Doğum için ödemeyecek olmanız ne kadar güzel. Biz ülke olarak herşeyi para gözüyle gördüğümüzden bir adım öteye gidemiyoruz işte. 3500 fazla tabi Ki. Benim zaten çok bi isteğim yoktu ama eşim olabilir düşünelim dedikçe aklıma girdi. Araştırmaya başladım işte öylece.
          EsraDabakzkal evet burda yapan cok var. Bendede su‘da baslariz ve dayanabilirsen su‘da dogurursun yoksa cikarsin normal dogurursun dediler. Suda dogun yaparsam belden igne yapip ugusturuyorlar ya PDA diyorlar burda orda ne diyorlar bilmiyorum, onu yapamazlarmis. Cünkü yoksa suyun icine kayar dururmusum. O yüzden cektigim aciya bakarak dogumu sürdürecez
            sonsuzmasalim suda Doğumu deneyip yapamamak ta var yanı. Bide sonrasında da kontroller için Doğum masasına alıyorlarmış. Er geç çıkılacak yani o masaya da. Size kolay doğumlar dilerim. Ben düşünme aşamasındayım hala 🤦🏻‍♀️
              EsraDabakzkal evet maalesef öyleymis 🤷🏽‍♀️ o yüzden iyiyi düsünün yapip yapmamakla. Almanyada sigortali calisiyorsan zaten karsiliyorlar kendin bi ücret daha ödemek zorunda degilsin ondan ben zaten kabul ettim denemeyi ve olmazsa yapamazsam geri o masaya gecmeyi🤗
              EsraDabakzkal Canım en rahat Doğum şekillerinden biriymiş. Bol bol videosunu izledim. Annenin sancılarını azaltıyor. Ama burda 20bin gibi bir miktar istiyorlar profesör yaptıracağı için. O kadar ücret ödemek istemediğim için vazgeçtim. Biraz araştır rahatlıkları kolaylıklarını bence. Ki dediğine göre pek fiyat farkı da Yok