Aşırı aşırı pozitiftik içerir kötü kalpliler gelmesin! ✋🏽
Şimdi arkadaşlar benim bebeğimin başı 5 hafta önde idi ve o yüzden mecburi sezaryen olacaktım ama devlet 37 de 4 kilo görüyorum dedi karın çevresi de başına yakındı yani iri bebek denildi. Ama devlette gittiğim de biz sancını bekleriz sancın olur gelirsin doğurabilir misin bakarız olmazsa sezaryen olursun denildi. Bende çok aşırı ağırlaştığım için dayanamadık özel bi doktora gitmeye karar verdik. O da kontrol etti 37-5 deyken başı 42 haftalıktı doktor zaten kesinlikle sezaryen dedi mahvolursun dedi ve bebek riske girer dedi bizde sezaryen için gün aldık. Veee 38+1 ile 19.12.22 10.30 da sezaryen için hastaneye yattık serumlar verildi susuzluk için beslenmek için. 10.30 da ameliyat haneye indik eşimde benimle girecekti ama onu dışarda bıraktılar beni hazırlamak için. Ben o arkamda kalınca bide ameliyat hanenin oraya girince başladım ağlamaya korktuğun için ama hemşire geldi ağladığımı görünce çok güzel teselli etti bende kendimi rahatlattım sonra anestezi uymanı geldi birde hemşire omuzlarımdan bastırdı kafamı öne eğdi güzelce anlattı nasıl yapacağını hemşire de kollarımdan destek alabilirsin dedi. Spinal için belimi açtı şuan silicem belini dedi pamukla sildi kendini ne kadar öne doğru rahat bırakırsan o kadar güzel kolay olur dedi bende tamam dedim ve iğne girdi ve ben iğnenin ben ne kadar büyük olduğunu felan görmemiştim çok korkuyorum dedim ama iğne girdi ve 5 saniye sürmedi bende kendime dedim korktuğum bumuydu dedim. Sonra yatırdılar zaten saniyede uyuşmaya başladı bacaklarım. Ve size sadece şunu diyebilirim bütün süreçte en çok kötü şey o bacakları hissedememek ama dedim doktorada neyse engellileri de anlamış oluruz dedim güldük birlikte. Neyse sonra ameliyat yapılacak yere geçtik masaya yatırdılar bi yandan damar yolundan ilaçlar veriyorlar felan neyse doğum tam kesme işlemi felan dahil 10.40 gibi başlamış 10.45 de bebeğimin sesini duydum. Ve gördüm 😍 onu görünce başladım hüngür hüngür ağlamaya eşimle o anı yaşamı muhteşemdi. Doktor dedi ağlarsan olmaz dikemem diyince kendim derin derin nefes alarak sustum 😂🤭🥲 sonra bebeğimi getirdiler o kadar sıcaktı ki anlatamam. Sonra dikim işlemi herşey dahil hiç bişey ama hiç bişey hissetmedim sadece ufak ufak sanki tüy gezdiriliyor gibi hissettim oda dokunmalarıymış. Son ana yakın hemşire damar yolundan ilaç verdi oda çok güzel uykumu getirdi uyumadım ama hoş oldu içim. He bide bebeği çıkartmak için sadece bi kere göğsüme bastırdı doktor o kadar oda acımadı. 11.30 da odadaydım bebeğim hemen geldi benimle. Neyse aşırı uzadı kısa kısa geçiyorum. İlk ayağa kalkmak çok acıtmadı zaten hep ağrı kesici veriliyor. Eve geldik evde kalkarken yatarken dikiş yeri Tabiki acıyor ama alışıyorsun güç topladıkça açılıyor insan. Yani o doğum anından asla ama asla korkmayın. Sadece tek acı yatarken kalkarken otururken zorlanmak oda çok normal bi durum tabi bebeğimi görünce emzirince mutlu oluyosun unutuyorsun. Hiç ağlamadm mesela canım acıyo diye. Süt konusuna da değineyim hemşireler 15 ml bile içse yeter dediler zorlamadılar zamanla geliyor sütüm çok şükür. Sormak istediğiniz herşeyi cevaplarım. Okuyan olursada teşekkürler yardımcı olabildiysem de ne mutlu bana 🎈🐣🥰🥲