Ben buraya klasik doğum hikayesi yazmak yerine sonra yaşadıklarımı anlatmak istiyorum. Çünkü kimse bahsetmemişti, okumamıştım daha önce doğum yapanlar da uyarmadı. Sezeryan doğumum sonrası 2 gece kalıp sabahına hastanede duş aldım bantım değişti eve geldim. İlk gün duş yasaktı sadece göğüslerime sıcak su tuttum masaj yaptım. 3. Günün gecesine doğru göğüslerim aşırı derecede şişti tabir caizse bir karpuz kadar ağır ve sert oldu çok korktum çünkü böyle olacağına dair en ufak fikrim yoktu. Araştırma yaptım hemen masajla ellerimle sabaha kadar sağdım önüme bi bez koyup. Pompayla çekilecek düzeyde değildi. Masajla akıtıyordum. Neyse bi şekilde sabah oldu. Duş aldım tekrardan masajla yumuşattım, emzirdim ve pompayla da sağdım. Ağrı ,şişlik ve sertlik geçti. Şuan yumuşacık. Ödemim ise 5. Günü bebişi babaya bırakıp dışarı çıktım görümcemle bol bol yürüdüm eve geldiğimde ayaklarımın şişi geçmişti. Son olarak da sütüm gelmiyor diye dert etmeyin boşa stres anlamsız. Dünyanın sonu değil ayrıca mamayla da bebişler büyüyor. Sütümün gelmesinde bestlak damla ve humana çayı etkili oldu. Tavsiye ederim. Ayrıca e bebekte ki göğüs kalkanını tavsiye ederim hem ucunu koruyor hem de süt birikiyor. Tabi bir de lansinoh krem müthiş bir şey…