Merve0901 Doğum yaptıktan sonra sizce de anne veya kayınvalide yatılı bir şekilde kalıp yardım etmeli mi? 40 gün kalanlar varmış. Bu kadar kalmaları normal mi?
Kelebekk-0307 Merve0901 ilk bir hafta kalmaları iyi ama sonrası sıkıntı bence hatta bana kalsa bir haftaya bile gerek yok herseye karışıyorlar çünkü yapmayınca surat asıyorlar vs bir de çoğu yardım etmiyor valla oturup birde senden bekliyor o halde yani anneniz kayinvalideniz nasıl siz daha iyi bilirsiniz benim kaynanam 2 ay kaldı ne yardımını gördüm ne de bir şey üstüne eşimle boşanma noktasına geldik sonrasinda
buseyldz00 Merve0901 bana kalsa da kimseye gerek yok dedim ama lohusa kadın en azından yarı kırkına kadar yalnız bırakılmaz dedi kayınvalidem. Bilmiyorum inşallah annem gelicek yanıma
Tugcelb Merve0901 benimde annem olucak doğumdan sonra. Onunla bile tartışabilicekken kaynanamla hiç yapamam rahat edemem. Zaten annemde 1 hafta felan durucak sürece alışana kadar
Mrysmg Merve0901 bence hayır o günleri esinizle ve sonrasinda kendiniz atlatmaniz daha iyi diye düşünüyorum. Ben hep tektim doğrusunu söylemek gerekirse ilk 1 ay zor oluyor ama hem bebeğinize hem de onunla beraber degisen düzeninize daha kolay ayak uyduruyorsunuz. Bazi anneler ailesinden destek aliyor onlar gidince de zorluk cekiyorlar adaptasyon sürecinde. Yani öznel bir durum bence tek olmak daha iyi ne kadar zor olsada
Nur_089 Ay benim annem Yurt disindan geldiydi ilk dogumumda 20gun kaldiydi kayin validemde Esini aldi coktu evime kadin gitmek bilmedi zaten kucuk ev def ol git demi annem gelmis zaten annemede banada zehir etdi her yaptigimi bu sefer annem benim yasadigim sehire tasindigi icin gelip sabahdan oglene kadar bakacak ben uyuyacagim sonra gidecek oyle anlastik kayin validemde esime soyledim sakin kalici gelmesin hele kayinpederimide alip hic evimi isgal etmesinler cekemem vallah nefret ediyorym lanet kadindan yilan
Merve0901 Tugcelb Bende annemle pek anlaşamam normalde. Hep kendi dediği olsun ister, onun dediği olmayınca surat asar. Kayınvalidem de biraz öyle. Ona gel desem o kıskanır, diğerine gel desem beni çağırmadı olur. Bilmiyorum vallahi.😔
Merve0901 Mrysmg Ben en başından beri ben ve eşim yeter kafasındayım. Zaten bu zamana kadar en küçük şeyde bile destek almamışım şimdi bunda da almak istemiyorum ben hallederim, eşim de yardım eder diyorum. Hem onu da bu sürece dahil etmek istiyorum sonra ilerde sorumsuz biri olsun istemiyorum. O rahatlığı vermek istemiyorum
Kbetul Merve0901 ben gidip kayınvalidemde kalacağım, dubleks evleri olduğu için kendime bir oda hazırladım bebeğe beşik vs koyduk iyileşene kadar kalmayı düşünüyorum.
Duruuulina Merve0901 değil bence esiniz izinli ve evdeyse gerek bile olmaz ama hadi olsun derseniz bence en fazla on-onbeş gün yeterli olacaktır
berceste5155 Merve0901 eğer günlük gidip gelme imkanları varsa yatılı gerek yok bence bebeğiniz gazlı olur çok yorulursunuz o zaman gelirler yardıma
seyma9188 Merve0901 Benim annem ile babam gelecek yanıma.Kayınvalidem 70 yaşında istese de gelemez hasta zaten.Anne ile daha rahat bence her şey.Şu kadar gün kalın diyemem evime ilk defa gelecekler ben başka bir şehirde yaşıyorum onlar başka bir şehirde.Nasıl rahat ederlerse öyle kalsınlar bizim için problem yok.☺️
Nursaygi Merve0901 O kadar uzun süre istemezdim herhalde. Annem gelemeyeceği için kayınvalidem kalıcak doğumdan sonra kendimi toparlayıncaya kadar 3-4 gün kalsan yeter dedim açık açık. Çokta fazla kalmasına gerek yok bence. Çünkü eşimde evde olucak doğumdan sonra yıllık iznini kullanıcak babalık izniyle falan 30 güne kadar evde yanımda olucak. Bana kalsa kimse gelmesin ama gelmeden olmaz diyolar. 🤷🏻♀️
Tugcelb Merve0901 benim annem öyle değil çok şükür arkadaş gibiyiz ama daha şimdiden şöyle giydir böyle yap kısımları başladı işte beni tecrübesiz gördüğünden. Seminerlere eğitimlere katıldım kadın doktorların dediğini yaparsan hastalatırsın cocuğu felan diyor 😂😂
esiaks Annemde kayınvalidemde şehir dışında. Ama annemle ablam gelecek doğuma. Kayınvalidemde gelse sorun etmezdim. En fazla kalacakları 1 aydır. Annane ve babanneden bunu mahrum bırakmamalıyız bence 😊 krizi fırsata çevirip anaları kvalideleri kullanın 😂
Leylazerr Merve0901 annem yanıma gelecek bir ayım var doğuma kadar kalacak bazı sebeplerden dolayı doğumdan bi hafta sonra gidicek kaynanam da doğuma 10 gün kala gelecek yanımda kalmasını isterim çünkü beni el üstünde tutar 40 ım çıkana kadarda asla göndermem hastane işi ev işi olsn destek oluyo
Mrysmg Merve0901 en güzeli bencede bu zaten. Zor oluyor bazen bunaliyor insan depresif oluyor ama hemen gecip gidiyor zaman o yüzden herkes yapabilir. Hem ne kadar iyi de olsa insanlar yeri gelir bazen sozlerini secmeden konusur dilin kemigi yok sonuçta bircok sebep var aileden destek almamak için
Women_nur_ Merve0901 şöyle diyelim. Eğer anlayışlı modern tatlı dilli kaynananiz yada anneniz varsa kalmalı çok faydası olur. Yardım eder destek olur. Sizde sürece hemen uyum sağlamış olursunuz. Ama sürekli eleştiren uyumsuz sivri dilli gıcık bir kaynana ve anneniz varsa hiç durdurmaya gerek yok. Daha çok yük olur insana o zaman.
Tugbakose-24 Kayınvalıdem yok ama ılla bırısının kalmasını isterdım ben ozellıkle sezeryan dogum yapıldıysa cok ıyı oluyor evde yardmcı olmaları
Beratcan Valla ben ilk çocuğumdaannemi çağırdım pişman oldum.akşam oluyo benden bekliyor yemek git hazırla diyom sürat asıyor.yok dolabını açamam bilmem ne zehir etti bana.göğüs uçlarım yaraliydi bebeğe süt verene kadar canım çıkıyordu bide üstüne çene yapardı sütünü tam ver çocuk aç saçma sapan konuşurdu en son sinirden sütüm kesildi.bu sefer dicem gelme eşim izin alsın o yanımda olsun daha iyi.ama herkesin annesi aynı değil yani siz annenizden eminseniz çene yapıp sizi sıkmicaksa tabi insanın annesinin yanında olması güzel bişey 🙂
Merve0901 Beratcan Anlaşamayan bir anne kız ilişkimiz var, kayınvalidem de biraz annem gibi. Çok arada kaldım, gönlüm gelmesinler diyor tabi orası ayrı. Kötü olacağıma onlarla, çağırmadı olmak daha iyi
minikturtam1 Merve0901 sezaryen ile doğuracaksaniz ilk bir hafta yaninızda biri mutlaka olmalı. Bende kimseyi istemiyordum ama kayinvalidem dinlemedi beni 1 hafta kaldı yanımda iyi ki kalmis dedigim oldu. Cünkü dikişlerim cok sızlıyordu. Otururken kalkarken cok zorlaniyordum. Sağolsun bebek gibi bakti bana Sonrasında ben kendim idare edebilecegimi guzel bir dille anlatip esimle baş başa kaldık. Suan 33 gunluk oğlum. Kolik bir bebek. Sürkeli ağliyor. Sanci cekiyor. Cok zorlandigim hatta oturup agladigimda oluyor. Ama tek basına büyütmek ilgilenmek çok daha güzel. İnan bana ben üstesinden gelebildiysem herkes gelir.
Merve0901 minikturtam1 Ne mutlu size, örnek oldunuz bize🌸 Allah kolaylık versin inşallah, sağlıklı sıhhatli büyütürsünüz bebişinizi 🥰