sari-uggli-mehmet-aga Merhabalar kızlar şunu merak ediyorum; anne karnında bebeğin ciğer gelişimi kaçıncı haftalarda orta bir seviyeye gelir. Örneğin erken doğum yapsak 34.haftada ciğer gelişimi ne durumda olur sizce? Solunum desteği alıyor mu 34te doğanlar? İlla 36 olması mı gerekiyor neredeyse ciğerleri iyi gelişmiş olması için?
Nnanaa sari-uggli-mehmet-aga benim kardeşim 35+.. (hatırlayamadım) doğum yaptı 2200 gramsadece 3 saat kontrol için yoğun bakıma alındı. Ciğer gelişiminde sorun olmadığı için annesiyle eve döndü. Bebekten bebeğe galiba farkeden bir durum.
Nur_sima sari-uggli-mehmet-aga bu durum çocuğun gelişimiyle alakalı 11 yıl önce 30 haftalık prematüre doğum yaptım kızım sadece bir gece oksijen aldı ciğerleri gelişmiş doğdu sadece kilosu az olduğu için küvözde kaldı.
misirveannesi sari-uggli-mehmet-aga benim erken doğum riskim olmuştu 32 de ciğer geliştirici oldum. 37-4 te doğum oldu küveze alınmadı. Ciğer geliştirici olmasaydım dahi doktorlar 37e kadar tutmaya calısıyor kendi kendine nefes alabilsin diye net olarak. 36 ya kadar geç prematüre oluyor sanırım
Bebeginehasret sari-uggli-mehmet-aga ben tam 34 de dgum yaptm aniden sancim geldi hemen ciger gelistirici vuruldu ama 2. Doz vurulamadan ilk dozdan 8 saat snra mecburi sezeryana alindm bebegim dogdugunda agladi ama cigerinin biri tikali dogmustu hemen kuveze alindi 11 gun kaldi bu durum bebekden bebege degisiyorms
sari-uggli-mehmet-aga Nnanaa O zaman 35.haftada orta-iyi seviyede gelişmiş oluyor, tamamen iyi olması için galiba ileri haftalarda gerekiyor. Ve evet farkediyormuş ama çoğu kişinin bebeği 36da doğsa da küveze girmiyor ya da çok kısa süre giriyor 1 hafta vs. gibi.
suleipek_ sari-uggli-mehmet-aga çok değişken benim arkadaşım 40+3 te doğum yaprı ona rağmen bebek 1 hafta kuvözde kaldı
Mrysmg sari-uggli-mehmet-aga 34 hafta ve sonrası risksiz oluyor genelde ve ciğerler gelişmiş oluyor ben 32 haftamda riskimi öğrendim 2 ciger gelistirici yapıldı 33+5 doğurdum 2 gün solunum desteği aldı sonra düzeldi. Riskiniz mi var
sari-uggli-mehmet-aga Mrysmg erken dogum riskim var evet, rahim ağzı kısalmasından ötürü, artık her hafta randevumuz var doktorla. su an iyi gidiyor, yatıyorum uzanıyorum öyle yuruyus ev işi vs yapamıyorum ama karnım kasılıyor, zaten yasak.
Eceninanne sari-uggli-mehmet-aga 37 de tamamlanıyor diye biliyorum. Ama yinede her begege göre değişir kuvezde kalma süresi. Ben 31 haftalik dogum yaptım 24 gün kaldı kuvezde ama ciğer geliştirici olmuştum 2 hafta öncesinden o yüzden çok uzamadi kuvez süreci. Aslında daha erken çıkacaktı tek başına nefes alıyordu enfeksiyn kaptı 10 gün uzadı.
Azraannesi sari-uggli-mehmet-aga benimki erken doğum nedeniyle hastanede yatirildim iğne yapıyorlardı ciğer gelişimi için sancılarım falan durduruluyordu
suleipek_ sari-uggli-mehmet-aga bende erken doğum riskine karşı ciğer geliştirici iğne oldum 37. Haftada doğuma alınacağım inşallah küvöze gerek kalmaz ama tamamiyle bebekle alakalı bir durum