brudi canım çevre baskısına aldırış etme aslaa. Ama gebe kalamıyorsan illaki bir sebep vardır. Doktora git testlerini yaptır. Ben kadın doğuma gidiyordum ilk başta hiç bişeyin yok felan diyordu ama ben 5 yıldır korunmuyorum ve sadece 2 kez gebe kaldım ikisi de düşükle sonuçlandı. Diyeceğim o ki n sonunda dedim kendi çabamla olmuyor bir tüp bebek uzmanıyla görüşeyim . Bana yumurtalık rezervimin az olduğunu ilk kez o zaman söylediler. Aslında amh 1.33 iyi ama ultrasonda yeterli görmediler, yumurtalıklarım yukardaydı ve sol yumurtalığım tembel oldupunu öğrendim tüm hepsini bu süreçte öğrendim. Tüp bebek için gitmeseydim ben hala sağlıklıyım bir şeyim yok diyecektim çünkü doktorlar öyle diyordu. İyi bir doktora git bir şey varsa ortaya çıkar. 7 ay kısa bir zaman 1 yıl korunmasız ilişki de olmuyorsa irdeleyip bakıyorlar. Doktorum bana şunu söylemişti sağlıklı bir kadın 1 yıl korunmasız ilişkiye giriyor ve hamile kalamıyorsa bir sebep mutlaka var çünkü %100 gebe kalması lazım gözüyle bakıyorlar .