Merhaba kızlar, size benim imtihanımdan bahsetmek istiyorum ve dualarınıza çok çok ihtiyacım var.
38yaşında daha önce 2 dış gebelik, 6 düşük, ve 25 hafta rahim ağzı yetersizliğinden acil serklajdan kızımı kayıp ettim. Kızımdan sonrada 6cı tüp bebekte hamile kaldım…
Şu an hastaneden yazıyorum…
Riskli gebelik geciren ve 13 haftalıkken önlem amaçlı serklaj oldum, her 15günde sıkı kontrolüm vardı normal doğum doktorunda, ikilli test için bi perinatolog doktora gittim, ve çok veğendiğim için detaylıyada ona gittim cumartesi, geçmişimi dosyalamıştı ve beni hep kayıplarımdan dolayı ve çok ağlayan biri olduğum için hep hatırlıyor… detaylıya gittim doktor hadi bakalım bebişimiz nasıl diyerek işk önce pozisyonuna bakalım derken makineyi karnıma koyuyor ve birden yüz ifadesi değişiyor, elini alnına koyuyor ve o sırada benim kafamdan kaynar sular dökülüyor….
Bişey dicem sana ama sakın panik yapma lütfen çok önemli deyip doğum başlamış açılma var kese dışa çıktı diyor, ben anlam veremiyorum hocam serklaj diyorum serklaj kalmamış yok diyor…panik yapma ağlama her an suyun gelebilir diyor. Ama doktor nasıl kötü ven tutamıyorum kendimi ağla ağla yine aynı şeyleri yaşıcam dimi hocam diyorum, bebeğimi mezara koycam dimi
Diyorum….
Gözüme baktı dediki istersen serklajı yapan doktoruna git, istersen normal doğum doktoruna görün dedi, malesef bunu kimse riske almaz dedi yüzde 10 bir şans dedi, işlem olan bir dokuya tekrar dikiş atmak çok zor dedi. Ama o yüzde 10 ben kullanıcam izin verirseniz dedi.
Riskli bu işin içinde kaybetmekte var bunu göze alacaksınız dedi. Eşim kabul etti, bizi hastaneye yönlerdirdi, hemen iğneler serumlar başlanıldı ve enfeksiyon mevcutsa bu işlem olmaz dedi, yaparım baktım olmayacak bebeğimiz doğar dedi…. Elimden geleni yapıcammdedi.
Gece 11 de ameliyata girdim cumartesi ve elhamdulillah o anda o kadar dua edenim olduki güzel geçti…
Seni ters yatırdım göbek deliğinden bebeğinden su aldım birazki hafiflesin ve kendiliğinden kaydı içeriye dedi hemwn diğer serklaj üstünden daha yüksek attım dedi….
Elhamdulillah çok şükür rabbime dualar ve rabbimin mucizesiyle başardı allah razı olsun doktorumdan…
Şimdi kritik hafta içindeyim bu iki hafta içinde suyum gelmemesi gerek, gelirse yine kayıp ettim kızımı… o yüzden bu iki haftayı allahım nasip ederse inşallah atlatacağız kızımla kimin duası kabul olır bilinmez dua ederseniz
Çok sevinirim.
Bu iki haftayı atlatırsak ki doktor dedi 24 haftada minimum bi şekilde yaşama şansı var, ama şu an doğarsa 22haftalık hiç yaşayamaz dedi. 1 gün anne karında çok önemli dedi dışardaki 1000güne değer dedi, ama hedefimiz 24,26,28,en son inşallah ki rabbimden asla ümidimi kesmiyorum ve 30a gideceğimize inanıyorum. İnşallah yeterki sağ salim hayırlı sağlıklı bi şekilde kucağıma nasip etsin rabbim.
Şimdi riskli gebelikten çok riskli gebeliğe geçtim.
Her 3 günde bir kontrolüm olacak artık ve kasılmam olmaması gerekiyor…
Lütfen kızlar kimin duası kime kabul olır bilşnmez bana dua ederseniz bana ve bebeğime çok mutlu olurum, allah razı olsun hepinizden❤️