Merhaba anneleer 🤭
Sonundaa ben de doğum hikâyemi yazıyorum umarım sizlere umut olur 🥰 Her anı kıymetliydi benim için o yüzden ayrıntılı yazdım biraz uzun olabilir sıkılacak olanlar okumasın lütfen 🙈🥰. Ankara şehir hastanesinde perinatoloji bölümünde takipli bir gebeydim. 40. Haftama kadar hiç bir doğum belirtisi olmadı, sadece adet sancıları gibi sancılanmalarım oluyordu ama hiç düzene girmemişti. Normalde biraz daha bekleyecektik ama karar değiştirip 25 Kasım cuma günü kontrolüme gitmeye karar verdik. Gittiğimizde benim tansiyonum yüksek çıktı ve bebeğin kalp atışları da yüksek çıkıyordu tansiyondan emin olmak için iki kere daha ölçüldü ve biri normal ikisi yüksek çıkmıştı doktor yatış verdi biz de kabul ettik yatışım yapıldı. Bazen bu yatış konusunda pişmanlık duyuyorum bazen duymuyorum orası ayrı bir mevzu tabi 😬 Yatışım yapıldıktan sonra ki gün sabah doğumhaneye alındım ve öğlen suni sancı verilmeye başlanmıştı. Tabi suni sancı verilmeden önce 3 cm açıklığım vardı ama ilerlemiyordu o yüzden suni sancı başladılar. Açıkçası suni sancıdan çok korkmaya başlamıştım. Çevremde kimseyi dinlemiyordum kendi doğumuma odaklanıyordum ama yine de ister istemez korku oluşmuştu. Suni sancı bağlandığında hep pozitif düşündüm kendi kendimle konuştum , sürekli olarak ayetler dualar okudum. Yavaş yavaş sancılarım olmaya ve artmaya başlamıştı tabi dayanılmayacak sancılar değildi, taakiii 7 cm açıklık olana kadar, bu arada tabi yanlış hatırlamıyorsam 4 ya da 5 santim açıklıkla suyum kendi kendine patlamıştı ben ona rağmen şiddetli sancı bekliyordum ama hiç beklediğim gibi olmadı yatar pozisyonda bile suyum patladıktan sonra ki sancılarıma rahat bir şekilde dayanabiliyordum, 7 santim açıklıktan sonra sancılarım çok şiddetlendi ama yine korkuttukları kadar değildi bi şekilde dayanıyordum. Suni sancı çok kötü duvarları kemirecek raddeye getiriyor vs vs diyorlardı hep ama hiç dedikleri gibi duvarları falan kemirmedim yani 😂 tabi herkesin acı eşiği farklı. Normalde benim de acı eşiğim düşüktür ama olması gereken yerde de soğukkanlıyımdır belki de o yüzden o kadar sancıyı rahat karşıladım. Her neyse sancılarım arttıkça arttı artık açlıktan ve susuzluktan dayanamaz olmuştum yatış yapıldığından beri ne su içmiştim doğum başlatılacak die ne de yemek yemiştim. 7-8 santim açıklıktan sonra artık ıkınmalarımı tutamıyordum şiddetli bir şekilde ıkınma isteği geliyordu hemen odadan birilerini çağırdım hemşireye söyledim koşa koşa doktoru çağırmaya gitti doktor geldi açıklığa baktı ıkın dedi ve 9 santim oldu açıklığım. Tabi ben sancılara dayanıyorum ama o an nasıl bir psikolojiye büründüysem artık doktorun kolundan tutup sezeryana alın beni lütfen die yalvarıyordum 😂😂 Sonra beni tek kişilik odaya aldılar orada ıkınmaların gelince artık tutma ıkınabilirsin dediler ben sancı geldikçe sancım geçene kadar ıkındım ama artık susuzluktan takatim kalmamıştı, doktorlar hemşireler o kadar iyiydi ki ben gerçekten memnun kaldım sürekli motive ettiler, hatta doktorun biri bu zamana kadar çok iyi geldin böyle devam edersen kesisiz bile doğurursun diyerek motive etmişti her defasında. Artık tamamen tutamaz olmuştum ıkınmalarımı sancı geldikçe ıkınıyordum doktorlar tekrar geldiler açıklığa baktılar ıkındıktan sonra artık 10 cm olmuştu doktorlar hadi bakalım başladı artık doğum dediler ve tabi ki ben çok yorulduğum için neden çıkmıyor ne zaman çıkacak demekten bir hal olmuştum 🤭😬😂 çok yorulmama rağmen ıkınmalarımı güzel yapmaya çalıştım ve çok şükür de öyle oldu. Eğer bebek iç kısımda bir yere takılmadan gelmiş olsaydı kesim bile olmayacaktı, hikayemin tek negatif kısmı burası malesef. Allah’a çok şükür öğlen suni sancıyla başlayan doğumum bebeğimin 23:12 de doğmasıyla son bulmuştu 🥰.
Bir tane kesim oldu ve bebeğimin tırnaklarından dolayı iç kısımda da yırtılmalar olmuştu o yüzden dikişlerim oldu malesef onun dışında çok şükür hiçbir şey negatif olmadı güzel ilerledi.
Daha da uzatmak istemiyorum daha fazla sıkılmayın 🙈 Benim de doğum hikayem böyle 🥰.
Hamile annişler sizlere tavsiyem söylenen hiçbir olumsuz yorumlara anlatımlara aldırmayın, sadece kendi doğumunuza ve bebeğinize odaklanın dua edin o zaman herşey daha güzel ilerliyor. Her doğum kişiye özeldir unutmayın 😊. Doğum yapacağınız zaman dilinizden dualar ayetler eksik olmasın. Ben hiç eksik etmedim ve Rabbim de kolaylık sağladı hamdolsun. İnşallah sizlerede güzel pozitif bir şekilde doğum nasip olur 🤲🏻🌹. Sormak istediğiniz bişe olursa sorabilirsiniz ☺️