Hamileliğin başlarından beri muzdarip olduğum sıkıntı, kaşıntıydı. Avuç içlerim, ayaklarımın altı, bölgesel olarak karnım, sırtım kaşınıyordu. Kaşınan bölge sivrisinek ısırığı gibi kabarıyordu ama küçük bir kabarma değil, yayılmış kızarık bir kabartı. Sinek sokmasından şüphelenmiştim, evi ilaçlattık ancak, bendeki kaşıntı geçmedi. Karaciğerden şüphelenerek Dahiliye bölümüne muayene oldum. Kan, idrar tahlilleri yapıldı. Sıkıntı yok dendi ve Cildiye bölümüne sevk etti, alerjik olma düşüncesi ile. Cildiye bölümüne muayene oldum, tahlilleri inceledi, vücudumdaki kızarık ve kabarıklıklara baktı, vücudun gebeliğe karşı verdiği tepki dedi, gebelik kurdeşeni. Avuç içi ve ayak altı insanı gerçekten rahatsız ediyor. Alerji ilacı verdi, günde 1 tane kullan dedi, bebeğe zararı yokmuş. Beraberinde losyon da verdi. Çok dayanamadığım zamanlarda kullandım ilacı, rahatlattı ama geçmedi. Kadın doğum uzmanına da danıştım muayeneye gittiğimde, alerji ilacını onayladı. Böyle devam edecek fikrine alışmışken Eylül ayıydı sanırım (gebelikte 5.ay), grip oldum. Sabah bir uyandım, tüm vücudum boynuma kadar kızarmıştı. Acile gittik hem grip, hem kızarıklık için. Hemen cildiye görsün dedi, sevk etti, cildiyeye geçtik acilden. Doktor, gebelik kurdeşeni bu, yüksek tepki gösteriyor vücudun, bir şey tetiklemiştir ama ne olduğunu tahmin etmek zor, hastalık da uyarmış olabilir dedi. Neyse, kortizonlu iğne tedavisi uygulamak gerek dedi, 3 iğne verdi. 3 gün üst üste yaptır rahatlatır ve bebeğe zararı yok dedi, yaptırdık iğneleri. O gün bu şikayetim bitti. 33+4′üz şu anda. 2 gün önce yine grip oldum, ve küçük çapta kaşıntı ve kızarıklık yeniden var 2 gündür, ileri boyutta değil diye beklemedeyim. Gripten kurtulunca duruma bakacağım. Bebek ve gebeliğiniz için endişelenmeyin, iyi bir Dermatolog tarafından muayene olun, karaciğer enzimlerinizde herhangi bir sıkıntı yoksa, yani karaciğer kaynaklı değilse. Belki sizinki de benimki gibidir. Allah’ım başta bizler olmak üzere, tüm hastalara şifa versin. 🤲