merveiyd Deneyimli annelerim söyleyebilir mi hangi burun aspiratörünü almak çok daha kullanışlı? Ayrıca serum fizyolojik olarak göz damlası gibi tekli satılanlar mı yoksa eczaneden kocaman serum alıp şırıngayla kullanılan mı daha iyi? 🙏🏻
Tiiffany merveiyd aspiratör de aldim işe yarıyor ama bence en etkilisi sadece şırınga ile yapmak. Burunda ne var ne yok çıkarıyor. Bunu öğrendikten sonra aspiratör faydasız geliyor :)
berceste5155 merveiyd burun aspiratörü sadece burun deliğinde ki pislikleri temizliyor ben wee baby kullanıyorum yeterli oluyor serum da eczaneden normal serum aldık şırıngayla sıkıyoruz
Fndkrdu Tiiffany benimde en çok araştırdım konu bu aspiratörler en ilerdeki mukosu temizleme özelliği olmadığı için sadece kısa süreli rahatlık veriyor. Ama tamamıyla rahat olması için şırınga ile cesaretli olup tamamen temizlemek lazım bebişlerimiz in burunlarını
Honeymom17 Tiiffany ya ben bi turlu anlamadim bu urunun linki filan varmi,normal igne yapilirken kullanilan siringa filan mi onlami cekicem
Eboz Tiiffany Peki bebeğiniz kaç aylıkken kullanıyorsunuz komple temizleme yaptınız benim bebeğim 2 aylık burnu tıkanıyor Ben şırınga yardımıyla burnuna su sıkıp temizliyorum haliyle gün içinde doluyor ya komple yapabilir miyim bir sakıncası olur mu acaba
merveiyd Teşekkür ederim yorumlarınız için, aspiratör yine de evde bulunmalı mı yani sizce? Dark berceste5155 gkcnn Fndkrdu Tiiffany
Tiiffany Fndkrdu @Honeymom17 @Eboz @Hallerimvarbenim @merveiyd Genzinede gaçsa sorun olmuyor demişti doktorumuz. Zamanla eliniz alısıyor daha kolay yapıyorsunuz.burda doktor yatırarak yapıyor. Ben kucagıma alıp yan yatırıyorum o seklde daha kolayıma geliyor. Ama dedigim gibi şırıngayı sıkarken hızlı bi şekilde yapın ki sıktıgınız zaman diğer burundan cıkıyor ne var ne yok hepsi akıyor. Sonra hemen bebegi kaldırın enseden sırtına hafif sert vurun. Özellkle duş sonrası daha iyi. Eger cok tıkalı ise arka arkaya bikaç kez yapın tıkalıklıga göre. Gün içinde yine 3-4 kez tavsiye ederim
1Mavimavi Honeymom17 https://www.google.com/search?q=burun+y%C4%B1kay%C4%B1c%C4%B1+%C5%9F%C4%B1r%C4%B1nga&source=lmns&tbm=shop&bih=669&biw=390&prmd=isvn&rlz=1CDGOYI_enTR689TR689&hl=tr&sa=X&ved=2ahUKEwij0YXqxsz7AhWI_qQKHeaTD14Q_AUoAnoECAAQBQ Böyle uçlu şırınga bulursanız daha iyi olur ama yoksa temizleme işlemini normal şırınga ilede yapabilirsiniz
Tiiffany Honeymom17 normal bildiğimiz şırınga. Eczaneden alıyorsunuz 2 tl gibi bişey. Bebegi kucagınızda yan yatırıyorsunuz önce sag buruna hızlı bı sekilde sıkıp hemen bebegi kaldırın enseden sırtına dogru hafif sert vurun ne var ne yok hepsi akıyor. Sonra aynı sekilde sol buruna yapıyorsunuz. Cok fazla tıkanıklık varsa 3-5 kez daha deneyin. Ben evde normal tuzlu su ile yapıyorum. Doktoruma sordum eczanedekiler ile aynı yapabılırsınız demişti. Hep bu sekilde uyguluyorum daha etkili diye düşünüyorum @merveiyd
1Mavimavi Eboz şırıngadan 2 cc bir tarafa 2 cc bir tarafa şeklinde uyguluyordum o zamanlar ama ben bu işleme doktorumun evde böyle böyle yap diyip göstermesiyle başlamışdım sizde bi danışın isterseniz Hem ölçüsünüde daha net söyler
berceste5155 Honeymom17 yan tutarak sıkıyorsunuz ve bir taraftan sıkarken diğer taraftan akıyor sonra sırt üstü çevirip sırtına vuruyorsunuz gaz çıkartır gibi hepsi boşalıyor
Hallerimvarbenim Kızlar yeni doğana da mı yapıyorsunuz serum ve şırınga olayını. Bir kaç hemşireden gördüm nasıl yapıldığını ama emin olamıyorum yan yatsa da genzine falan kaçar mı diye
gkcnn merveiyd ben serum yaptıktan sonra aspiratör de kullanıyorum bazen çok hareket ediyo tam temizlenmiyo arkadan aspiratör ile çekiyorum
gmzzmg Ben kocaman serum alıp şırıngayla veriyorum arkasından babyvacc markasının aspiratörü var elektrik süpürgesine takılıyor onunla çekiyorum mis gibi oluyor can acıtan bi şey değil