13 Aralık’ta sabah 7 de eşimi işe göndermek için uyandım zaten bir önceki postlarımda yazmıştım bilenler bilir bir önceki gün kontrolüm vardı bebeğimde gelişim geriliği varmış doktor doğuma alacaktı ama suyum daha var diye biraz daha bekleyelim dedi bebek hareket etmezse gel demişti 13 Aralık sabahı da eşimi işe göndermek için uyandım eşimi işe gönderdim kayınvalidem ve eltim bize gelmişti aradan biraz zaman geçti bebek hala hareket etmemişti saat hesabı yaptım 5-6 saat kadar boyunca bebek hiç hareket etmedi kayınvalidemlere söyleyince hastaneye gidelim dediler eşim geldi hastaneye gittik doktor nst bağladı sonra direk doğum haneye gönderdi eşim evden çantaları almaya gitti bende doğum haneye gitmeden önce eltim orda aç kalırsın gel bir şeyler ye dedi kafeteryaya gidip birseyeler yedim sonra eşim geldi doğumhaneye giderken eşimle vedalaştık ben içeri girdim üzerime önlük verdiler bu arada ben devlet hastanesinde doğum yaptım ben önlüğü giyip içeri girince direk çatala aldılar altan muayene ettiler 1 cm açıklık var dediler oysaki sancım açıklığım hiç bir şeyim yoktu çünkü yarım saat önce yukarıda kontrol etmişlerdi doğumhane de kontrol ettiklerinde 1 cm açıklık var dediler sonra lagma diye bir ilaç verdiler lavabayo çıkmam için biraz yürü lavaboya git sonra yatağa gel suni sancı vericez dediler ben biraz daha gezmek istedim aradan 1 saat kadar zaman geçti suni sancıyı vermeye başladılar nst bağladılar hafiften sancı geliyordu artık yatakta duramaz oldum sürekli yürümek istedim hemşirelerden izin alıp yürüyor eğilip kalkıyor egzersiz yapıyordum aradan kaç saat geçti hatırlamıyorum su icmeme izin vermiyorlar birşey yiyemiyorsun sancılar artık iyice zorlamaya başlamıştı birde doğumhanede de bulunduğum yerde herkes bağırıp duruyordu acıdan daha çok korkmaya başlamıştım doktorlar muayene edip açılmamın 3 cm olduğunu söyledi aradan biraz zaman geçti 5 cm oldu dediler sonra bir bayan geldi o baktı 5 değil 2 santim zorlarsak en fazla 3 olur dedi dışardan eşim den telefon gelince eşime beni burdan çıkarmasını özel hastaneye götürüp sezeryan olacağımı bunların sürekli yalan söylediğini açılma hakında onu anlatım eşimde özel hastaneleri aramış ama gece olduğunu doktorların gelemeyeceğini sabah 7 beklememiz gerektiğini söylediler sabah 7 kadar bekledim bir umut beni çıkartırlar diye çünkü oradaki hemşirelerin davranışı benim çektiğim acıdan daha çok acı veriyordu bana sabah ezanı vaktiydi bir hemşire geldi açıklığımı kontrol etti o kadar saat boyunca 1 cm fark etmişti 4 cm olmuştu açılmam hemşire suyumu patlatı ve benim sancılarım daha çok artmaya başladı artık acıdan bağırmaya başlamıştım bir yandan susuzluk sesim de zor çıkıyordu ve sonunda saat 08:51 de kızım dünyaya geldi. 13 Aralık saat 14:00 de girdiğim doğumhaneden 14 Aralık 08:51 de çıktım tek bir şey söyleyebilirim 19 saat boyunca çektiğim acıları da ordaki psikolojiyide ben bilirim ama herşeye rağmen kızım aglama sesini duyduktan sonra herşey o kadar güzel hiç yaşanmamış gibi geldi ki hele birde kızımın kokusunu içime çektiğim an bütün yaşadıklarımı unutum biraz uzun oldu ama benim hikayem de böyle işte şimdi kucağımda mis kokulu kızım inşallah herkes evladını sağlıkla kucağına alır 🥰🙏🏻