Dmrbs18 Ben kızımın ismini defne Alya olarak karar verdik . Defne isminin anlamı güzel ahlaklı genç kız ve bildiğımız güzel kokan bir bitki . Kökeni Türkçe yada arapça değil amaa . Alya geçiyor ama arapça kokenli ve manası güzel Fatma annemizin isimlerinden . Dini boyutu olan biri yorum yapabilirmi ?
yinehamile Dmrbs18 anlamı güzelse dini açıdan sorun olacağını sanmıyorum ki dinimizde Bekir(deve), Cemal(deve yavrusu), Hureyre,(kedilerin babası), Osman (yılan/ejderha yavrusu) gibi isimler bile caiz.
Evina Dmrbs18 yani bunun İçin kimse size olur yada olmaz diyip o vebali sorumluluğu almak istemez tabi . Nitekim ben istemem bunu. Fakat kendi çocuğum İçin misal bir ismi güzel olduğundan diğer ismi Kuran’da ayetlerde geçen hayırlı bi isim olarak koymayı düşünüyoruz . Ela Nur nasip olursa koyacaz . Söylediğiniz isimler güzel ama dini konu olunca sizi yanlış yönlendirmek istemem açıkçası
white_flower Dmrbs18 Yunanca manası da var ama ben ona hiç aldırış etmedim kızıma Defne ismini koydum güzel anlamlari da var başka isim bulamadım en çok hoşuma giden isim buydu
Dmrbs18 EmineDefneGokce bende çok begeniyorum ama kökeni Yunanca yazıyor herkes bisiler diyor ve aklim tamamen karısıyor . Kızınız nasıl bir bebek sakinmi isim karaketeri yansıtır derler ya onu merak ettim 😊
Dmrbs18 Defneninannesi- saglıcakla gelsin ♥️ kökeni Yunanca olması ve herkesin agzindan bişi cıkması beni biraz kafamı karıştırdı oyuzden sormak istedim
Dmrbs18 yinehamile defne isminin anlamı güzel sadece kökeni Yunanca olması aklımı karistirmıstı ama sizde haklısınız
Dmrbs18 Evina ben çok arastırdım oyuzden Alya ismini ek koydum onun manasindan eminim Kuran’da gecmiyor ama arapça kökenli olup manası güzel defne isminin sadece kökeni Yunanca olması kafamı karistirdi ama dediginiz gibi ikinci olarak geçen bir isim bir sorun olmaz herhalde
Defneninannesi- Dmrbs18 herkes illaki bisey diyecek hatta bana defnemi yok kekik koy felan dediler dusun aetik oysaki ne kadar guzel anlami var
Dmrbs18 white_flower bende sizin gibi Türkçe olan manasına inanarak koymak istiyorum normalde dinen caiz yazıyor baktım ama yani dinen sakıncalı isimler arasından yer almıyor kötü bir manası yok . Kızınızın huyu karateri nasıl isim yansıtırmıs bende merak ediyorum defne ismindekiler ne huyda olduğunu 😅😅
Dmrbs18 EmineDefneGokce yaramaz mı 😅😅😅 ya ben şôyle biliyorum isimden anne baba sorumlu manaları güzel koyun denilmis he her Kuran’da geçen manası güzel olmuyor arastırıraeak konulması lazımmıs bende Yunanca manasna değil Türkçe olarak manasına inanmak istiyorum 😅 ondada güzel ahlaklı genç kız demek
EmineDefneGokce Dmrbs18 manası kötü isim kimse koymak istemez canım . Defnenin manası kötü değil 🥰 kökenini boşver Kızım yaramaz değil yaşıtlarına göre karşılaştırırsak. Aşırı nazlı aşırı kibar. Titiz ve anne-babacı. Bizsiz tuvalete bile gitmez diyim 😂 bide süslü Yemek yerken üstüne bişi dökülsün kıyamet kopar . Değiştirtir üstünü. Ağzına yemek bulaşsın deli olur . Mesela yere bişey döksün ağlar anne döktüm diye 😂 halbuki hiç kızmayız babasıyla ben ona
Evina Dmrbs18 misal Aden ismi incilde cennet bahçesi olarak geçiyor insanlar ilk duyduğunda koymak istiyorlar fakat ben araştırdım kuranda bi kaç ayette keçiyor ama helak olan kavmin adı olarak geçiyor . Mesela bunu araştırmadan koymak doğru değil kuşağa yada başka dilde güzel olan isimleri araştırmak lazım .
white_flower Dmrbs18 çok guleryuzlu 5 ocakta tam 9 aylık oluyor yüzüne bakar bakmaz gulucukler saçıyor çok sakin asla hırçın değil bana da çok düşkün 🥰 rabbim hayırlı sağlıklı kucağınıza almayı nasip etsin 🤲❤️
Dmrbs18 white_flower Aminn ♥️♥️ rabbim hayırlı uzun ömürler versin 🤲 tek isimmi yoksa bir ismi daha varmı
Dmrbs18 EmineDefneGokce çok güzel defne mira 😍 peki siz ve çevreniz hangi ismiyle hitap ediyor bizde şimdi oda var 😅😅 annem takmış ben Alya Derim diye eşim tarafı defne ismi daha doğrusu şimdiden kaynanam falan defne alyam diyor bazen defne kızım diye hitap ediyor 😊 ben ilk başta Alya Alya dedim benim tarafim oyuzden ona alıstı sanırım ilk başlar çok taktimda şuan kim ne diyen desin kafasındauim cunki iki ismide istiyorum 😅😅 çok güzel geliyor kulağa