Yaceemm Lavantam Allahın isimlerinin başına Abdul koyarak vermek daha uygun diye biliyorum. Kadir gücü herşeye yeten demekken Abdülkadir gücü herşeye yeten kul demek. Öbür türlü çok uygun düşmüyor diyor alimler.
Gulsum2308 Bende asaf ismini çok beğeniyorum ama eşim istemiyo 😒 Yusuf ismi de çok hoşuma gidiyo, eşim de Hazar istiyo. Erkek olursa tabi, bizim cinsiyet belli değil de henüz 🙈
_nihall Aysehuseyin ali eymen olucak insalllah oglusumun adı Ama yusuf emir,yağız ali, emirhan bunlarda dusunduklerimiz arasındaydı 😊
Gulsahmesut Ozlem45 batın ismi dinen Allahin isimlerinden biri olduğu icin tek basina konulmazmis cunku bu ismin ozelliklerine ancak allahu teala sahip olabilir abdül batın olurmus sadece
Fattma Kağan 🤗Oğlum olsaydı ismi Kağan olucaktı kesin ama kızım olucak bende kız ismi bulamıyorum banada bi el atıverin kızlar ❤️
Laurenkiz Fattma oğlumuz olcak Kaan düşünüyoruz :) kız olsaydı Lavin koycaktık, fikir olur belki, sağlıklı doğumlar
Yaceemm basakozkaya çağan diye bi 2 öğrencim var 2 side birbirinden terbiyeli akıllı çocuklar. İnşallah sizinki de öyle olur.. severim çağan ismini
rileyss Aysehuseyin Oğlum olsa Çağan, Mete, Göktuğ isimlerini düsünmüstük. Su an 10 erkek cocugundan 8inin adı Arden,Asaf,Eymen ve Emir isimlerinden biri. Cok fazla olan populer isimleri ben pek begenmiyorum sahsen
ysmmnk Aysehuseyin ben ali mert istemiştim ama eşim Türkçe kökenli isim olsun istedi o yüzden Metehan koyacaz inş. Fikir olsun :)
Alinmavi Ozlem45 batın degil mi yanlis yazmadiniz? Batın karın demek kelime anlami. Bildiginiz vucudun göbek kisin iç bölgesi yani. Bir de kuşak anlaminda kullanilir hani 2 batın dan akrabasi falan denir. Turkcesi bu. Arapca ne anlama geliyor acaba? Ama Turkcesi karïn demekken Turkiyede hani arapcasi akla gelmez once siz bilirsiniz tabi. Allahin isimlerinin anlamlari da var ama onlar aslinda Allahin isimleri degil sahip oldugu ozellikler sifat yani. Anlami muhakkak ki guzeldir Turkcesini de koyabilirsiniz.
Ozlem45 Alinmavi canım bak araştır Allah’ın 99 ismine bak el batın yazıyo ne istediğimi biliyorum ve Arapçayı iyi derece biliyorum 😞