Seydo54 Melekki yiyorum, iyice kizartiyorum, abartmadab yiyorum, tutmasam kendimi baya baya yicemde maalesef cok yiyemiyorum 🙈 cokta seviyorum, cok ozledim sarkuteri et ürünlerini 🙈🤣🤭
Rakibeozturk Normalde sucuk salam sosis benzeri ürünleri yedi aydır yemiyorum eşim kasap olduğu İçin sadece sucuk tüketiyorum o da kendisi yaptığı İçin güvenerek yiyorum ama kesinlikle marketten alınmışları önermem toksoplazma vs açısından
2022bebeki Melekki Hazir kavurma yemem normalde de sucuğu da kasabimiza yaptırıyoruz %100 dana iyice pişirip yiyorum canım çektikçe
Bltbrkv Melekki Merhaba,gıdacıyım.Salam sosis tarzı ürünler gibi çok zararlı olmasa da sucukta pek masum degil.İçinde nitrit ve nitrat bulunmaktadır.Ve aldığınız sucuğa göre icerik de farklılaşabiliyor.Nitrit nitrat her sucukta var kasaptaki de dahil çünkü mikrobiyoloji bozukluk olmaması ve botulinum’un çoğalmaması için şarttır.Nitrit nitratı daha detaylı arastirabilirsiniz.Bundan dolayı doktorlar da hamilelik süresince tuketilmesini pek önermez.Benim canım çok çektiği için 2-3 kez çok az miktarda yemişliğim var :) onun haricinde çok dikkatli olmamız gerektiğini düşünüyorum.