Aysecan0335 Doktorum ayda 1 kilo olucak şekilde gidicez ilk aylar demişti ben ilk 1 ay içinde 2 kg aldım sonra hızlıca 3 kg verdim grip mide bulantısı derken ama çok sorun olmaz dikkat ederseniz bundan sonraki süreçte diye düşünüyorum
senoski Aysecan0335 dikkat etmeye çalışıyorum aslında ama o kadar hızlı acıkıyorum ki resmen elim ayağım titriyor açlıktan hemen :( şeker falan yok yani iştahlıyım :(
elifcicek_07 Normal değil aslında daha bi ağırlığı suyu falan yok. Ama düşünüp can sıkacak bir durumda değil bence bazı anneler hamileyken yemeyi seviyor ben normalde de iştahsız olduğum için 20. Haftada henüz 2 kilo aldım ilk haftalar zaten kusma vs olunca kilo almak zorlaşmıştı eksi 6 kiloyu tamamlayıp şimdi kendi hamile kaldığım kilomun üzerine yeni kilo almaya başladım
senoski elifcicek_07 aslında bebeğin ağırlığı yok ama kan hacminin artması ve rahmin büyümesi bile etki ediyo olabilir bu 1 kiloya bilmiyorum. Kendimi aşırı şiş hissediyorum :(
nevzatbaskomser elifcicek_07 Ağırlığı birkaç gram olsa dahi büyümekte olan rahim var, plasenta oluştu, kan miktarı arttı, göğüsler büyüdü, bunlar hep kilo olarak yansıyor . Bu şişkinliği başka türlü nasıl açıklarız 🙂
elifcicek_07 nevzatbaskomser 10. Haftadan bahsediyoruz ciddi misiniz :) rahim henüz 2 cm büyüdü amniyon sıvısı 1 ml bile değil memeler büyümedi hassaslaştı
nevzatbaskomser elifcicek_07 Burda savunulacak karçıt görüş yok bence şu an 9+3üm yüzüstü yattığım zaman karnımın şişliği rahatsız ediyor. Bebek 2 3 cm olmuş rahmin boyutunu hesaplamayalım her zaman kendi dediğimiz doğru olmaz kabullenmeyi öğrenmeliyiz.
senoski elifcicek_07 rahmin boyutunun 2 katına çıkıp portakal büyüklüğünde olduğu, kan akışının %12 arttığı yazıyor bu haftaki açıklamalarda. Tabi herkese göre değişir bü süreç. :) ödem tutmuş da olunabilir diye düşünmekteyim.