Sevgili arkadaşlar, Aranızda proluton depot kullananlar için bu sorularım. 10+3 üm. Öncelikle yaşadığımı anlatacağım. Bir kere aktif kanamam oldu 8. haftada adet kanamasına yoğunluk açısından benzemeyen ama renk olarak birebir aynı olan bir kanamaydı, o zamandan beri 8-9. haftada sabah akşam progestan fitil kullandım hala devam ediyorum. Bunun dışında 5 gün boyunca progestan iğne vuruldum günde bir defa sonra bir kere de proluton depot vuruldum. Ve dedim ki sanırım artık geçti kontrole gittim kanama alanım devam ediyordu…
Doktorum bu sefer yine sabah akşam progestan fitile devam edeceğiz ve sana pruloton yazıyorum beş günde bir kullan dedi. Ama sadece hhafif kahverengi lekelenmelerim var.
Bugün de başka bir doktora gittim, o ise prolutonu derin kanamalarda aktif kanın olduğu durumlarda sadece bir kereye mahsus verildiğini hatta yatışla birlikte verildiğini söyledi. Fazlasının erkek çocukluk döneminde kansere sebep olabileceğini söyledi. Diğer doktorumun yazdığı prolutonları kullanmayı bırakmamı söyledi.
Şimdi bu durumda…. Ben ne yapacağım? Kullanmasam kanama alanım için sadece fitil yeterli olacak mı olacaksa diğer doktorum neden böyle kısa sürede sürekli kullanmamı istedi? iki zıt görüş var. Ne yapmalıyım? kaygılıyım nolur fikir verin.