Burada normal doğum hikayelerini okumayı çok seviyorum kızlar. İlk gebeliğim olduğu için hep milletin olumlu ya da olumsuz doğum hikayelerini okurdum. O yüzden ilk çocuğunu bekleyenler için ben de yazmak istedim. 06.12.2022 doğum hikayeme geçeyimk🥰39.haftadayken doktorum bebeğin başının tam yerleşmediğini 41 e kadar beklesemde kendi sancımın gelmiyceğini 40 olmasan suni sancıyla doğumu başlatmak istediğini söylemişti. Hatta suni sancıyla ilgili burda konular açıp milletin fikrini bile almıştım. Bazıları çok korkunç olduğunu bile söylediği için illa kendi sancımı istiyordum😂😂 Burdan araştırdığım kadarıyla ananas hurma yemek, cinsel ilişki, merdiven çıkmak, yürüyüş, activating labour videosu iyi gelen şeylerdi. Dr 39+4 te gel yatışını yapcaz demişti. O 2-3 gün içinde 5000 adım atıp yürüdüm, korunmasız cinsel ilişki oldu. Yatış için gittiğimde bebeğin kafasının biraz daha yerleştiğini gördük. İki gün daha bekliyelim dedim. Eve dönünce hemen yürüyerek ananas almaya gittim. O gün 6000 adım attım, yarım ananas yedim, activating labour videosunu yaptım(7 dakkalık kolay bir video), akşam korunmasız ilişki oldu ve gece 5 gibi bi ağrıyla uyandım😂 tuvalete koştum ishal olmuşum. Dedim tüh ishal ağrısı galiba. 4 defa tuvalete gittim ve bağırsaklarım tamamen boşaldı( bu arada ishalde doğum belirtisi olabiliyormuş bunu okumuştum) e baktım sancı hala devam ediyor. Aha dedim takip edeyim sıklığını. Sabah 8.30 a kadar eşimi kaldırmadım. Öyle çok aman aman sancı değildi ama düzenliydi. Eşim 5 dakkada 1 e düşünce gidelim dedi hastaneye. 11 gibi evin yanındaki devlet hastanesine gittik önce. Açılmam 4 cm çıktı.Doğum başlamış dedikleri için hemen ordan 40 dak uzaklıktaki özel hastaneye geçtik. Hastanede pilates topu verdiler ama ben yapamadım. Sanki sancım daha artıyordu. Yürüdüm ve çömelme hareketi yaptım. Sancı gelince duvara tutunup ayakta karşılama hareketi gösterdiler hemşireler o beni biraz rahatlatıyordu. Yatarak çekmeyin sancınızı yürümek en iyisi. Akşam 6.30 a kadar nasıl geçti anlamadım. Açılmam 7 cm olmuştu. Eşim dr la konuştu suni sancı verip açılma hızını arttıralım dediler. Ve meşhur suni takılınca benim sancı şiddetim bir anda arttı. Epidural istiyorum diye tutturdum. Dr um olmaz ıkınmayı zorlaştırıyor dedi vermedi😩cidden suni sancı açılma hızını arttırıyor. 1 saat içinde filan 10 cm açılma olmuştu. Bir anda kakan gelmişte ıkınman lazım gibi his oluyor insanda. Ikınmam geldi diye eşime söyledim. Ebe beni doğum haneye aldı.İşte o kısım biraz sıkıntılıydı kızlar. Ikındım ıkındım olmadı. Gelmiyordu çocuk. Karnıma bastırdılar nabzı düşüyor acele etmemiz lazım dediler. O an stresle var gücümle kızım için ıkındım bir kaç defa daha. Kızım çıkınca o kadar büyük bi rahatlama geldi ki anlatamam. Direk kendimi bıraktım kızıma odaklandım niye sesi gelmiyor niye ağlamıyor diye 40 defa demişimdir😂çok şükür ağlayınca derin bir nefes aldım😁Biraz iç dikişim fazlaydı kızlar . Dikişlerim bitince odama alındım.Size tavsiyem ıkınma için doğumdan önce araştırma yapın keşke ben de yapsaydım. Gebe okuluna başvurmaya çalıştım kaç defa ulaşamamıştım sorumlu ebeye kayıt için. Mutlaka gebe okuluna gidip ıkınmayı öğrenin. Çünkü geriye dönüp baktığımda o sancıları hatırlamıyorum bile. Sadece ıkınma evresinin zorluğunu hatırlıyorum.Gelelim verebilceğim tavsiyelere;
Kendinize rahat bir kaç tane alt koyun. Kanama olduğu için batıyor yetmiyor.
Kış vakti diye uzun kollu götürmeyin hep. Hastane sıcak oluyor kısa kollu pijama takımı ya da üstte koyun
Doğumdan sonra depend iyi oluyor ama dikişlerin kuru kalması gerektiği için eve geçince uzun pedle devam ettim. Sık sık değiştirince o daha iyi oluyor
Hastane çantasına lansinoh krem, gümüş kapak, göğüs pedi koymuştum ama hiç kullanılmıyor. İlk gün zaten sütün gelsede çok gelmiyor ki.Hatta doğumdan önce süt sağma pompası almadığım için pişman oldum. Alın mutlaka, hastane çantasına da koyun. Eşim enjektör ile çekip bebeğe iki saatte bir süt vermeye çalıştı( doğumdan sonra lansinoh elektrikli tekli pompa aldım çok memnunum)
Terlik mutlaka götürün
Çocuk için çok kıyafete de gerek olmadı