gul00 aslında dr unuz da bir yandan haklı. Çünkü yalancı kasılmalar normal. Her kadında telaşa düsemiyor ki onlar da.. sonuçta hepimiz yaşıyoruz ama bazen yalancı kasılmalar ağrılı ve düzenli olmaya başlayınca doğuma çeviriyor. Ben ikiz gebelik de geçirdim ve ilk gebeliğimdi. 20 haftadan sonra Kasılmaların aralarını sürekli saydığımı hatırlıyorum. Çünkü dr um düzenli olmadığında sıkıntı olmaz demişti. 29 da bir gece düzenli oldu o gece gittim takibe aldı sadece 4-5 kere düzenli geldi ve kendis geçti. 37+1 de doğurdum. İlaç veya birsey vermedi ama tabi Devam etseydi doğumu başlatabilirdi. Bazen dr ların yetişemeyeceği hızda da olabiliyor bir gün önce hersey normal bir gün sonra rahim ağzı kısalmış sancı bir anda yükselmiş gelmiş yada tansiyon fırlamış doğumu başlatmış olabiliyor. Yada enfeksiyondan bir anda doğum başlayıp dr durduramayabilir. Bu şekilde bebeklerini erken doğuran yasa kaybeden arkadaşlarım da oldu. Çok üzücü ama bir yerde nasip ve Hepsi ihtimal. Sizin durumunuz şu an bir sebepten riskli olmuş.. artık her kasılmayı dikkate alacaksınız, sık olursa araısnı hesap edeceksiniz, dinlenirken Bol bol uzanın oturmakla arasında yüzde 30 fark vardır. Ve insallah vaktiyle bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız. Ben şimdi 36+3 de yim ve dün dışarıdaydım çok rahat edemediğim bir ortamdaydım gün boyu en az 15-20 kere kasılmısımdır.32 haftadan sonra bu çoğaldığı için anneler yazdıklarınızdan telaş edebilir. Bu sebepten uzun yazdım. Tek kural ağrılı ve düzenli kasılmayı takibe almaları.