Emirsmomm Merhaba kızlar doğum sonrasında kolaylık olsun uğraşamadan şipşak çıkartıp yapayım dediğiniz neler yaptınız? Fikirlerinizi alabilir miyim? Ben 35 haftalık hamileyim henüz hiçbirşey yapmadım buzluk stok olarak neler yapabilirim?
SerapBagci Emirsmomm valla gelen misafir için bisey yapmadım. Ama eşim sabah işe erken gidiyor kalkıp hazirlayamazsam diye poğaça açma börek sigara böreği sardım attım buzluğa en azından akşamdan çıkarırım sabah ısıtıp yer
beyzagl44 Emirsmomm dogranmış maydonoz, yeşil fasulye, nohut, puaca, haslanmis semizotu(cacık falan yapmalık), üzüm yaprağı, sigara boregi, tavuk soslayıp sarıyorum hemen cikarip doğruyorum döner gibi iyi oluyor. sarımsak soyup atıyorum. öyle seyler
Tugbakose-24 Çay saati olara dıyosanız Börek Kurabıye Mozaik pasta Sigara böregı Mantı Yaprak sarması Bunlar aklıma gelıyo
Sedefege Börek sarıp koymuştum. Kurabiye falanda pratik oluyor direkt çıkarıp servis yapabiliyorsun soğukluğu geçince. Sarmayı sevmedim ben pirinç kırılıyor tadı değişiyor. Börek baya kurtarıcı olmuştu benim için
Dematrions Doğumdan sonrası ilk günlerde kullanmak için minik saklama kaplarına soğan doğradım 1 er yemeklik .yemek yaparken kolaylık olması için .aynı şekilde pırasayı doğradım ; ıspanak ayikladim ..küçük kavanozlara et suyu yaptım .hatta doğuma yakın et suyu ile mercimek çorbası yapacağım kavanozlara koyup aynı konserve gibi kapatacağım .buzdolabında ( alt kısmı buzluk değil ) 2 aya yakın duruyor .açıp bir taşım kaynattimi taze gibi mis oluyor .bebek görmeye gelenler içinde kek ve poğaça yaparım ..piştiği gün buzluğa kaldırınca çıkınca hafif fırınlama ile tazecik yeni pişmiş gibi oluyor
beyzagl44 Derih87 puaca yapiyorum atiyorum kucuk posetlere aksam cikariyorum sabah alip ise gidiyorum. cok guzel oluyor.
Rabia04_09 Emirsmomm Poğaça, kurabiye, yaprak sarması, içli köfte tarzı şeyler yapabilirsiniz birisi geldi mi hemen çayın yanına pratik olur
ceylin4 Yaprak sarması bir kaç poşet börek sarımsak soyup koymuştum pratik olsun diye mozaik pasta koydum üç dört tane. Aslında ilk günler gelenlerin yemek beklememesi lazım ama yinede hazırlıklı olmakta fayda var.🌹