minikkurabiyelerinannesi evet çok faydasını gördüm Allah razı olsun ondan gerçekten. Bebeğim 1 haftalıktı çişinden kan gelmeye başladı doktora götürdüm açlıktan çişinde kristalleşme başlamış dedi benim moral yerlerde emziriyorum sanıyorum. Çünkü göğüs pedi falan hep süt doluyor gece 3 4 kere göğüs pedi değiştiriyordum o halde oğlumu doyuramamışım. Hangi mamaya başlayım dedim dur bi hemen ne maması dedi beni emzirme danışmanına yönlendirdi. Bir sürü para vermenize gerek yok bunun için belediyelerin emzirme kursları oluyor ve devlet hastanelerinde de emzirme danışmanı oluyor. Ben devletinkine gittim. Beni bir odaya aldı emzirirmisin dedi emziriyorum o sırada diğer göğsümden süt akıyor nasıl yani sen mi sütüm yok diyosun dedi. Sütüm var ama çocuk açlıktan kan geliyo çişinden dedim. 2 kere sağ göğüs 2 kere sol göğüs emzirmemi ilk başta sulu süt sonrasında yağlı süt geldiğini anlattı. Ben bi sağ bi sol emziriyodum çocuğa sürekli sulu süt veriyomuşum. Bebeğin su ihtiyacınu gidermek içib 15 dakika sulu süt 15 dakika yağlı süt üretiyormuş vücudumuz. Mesela ben göğsümü sağınca hiç süt gelmiyordu 1 2 damla geliyordu ama sütüm vardı 22 ay emzirdim. Bunları kafanıza takmayın bol bol emzirin bebeğinizin çişli bez miktarı yeterliyse gerisi sorun değil. Memeyi bırakınca ağlar bebek çünkü hep kokunuzu ister. Sadece doymak için emmez sizin kokunuz için emer, sakinleşmek için emer, oyun oynamak için emer, susar emer, canı abur cubur ister emer… Siz sürekli verin gak süt gut süt 😂