zeynepaylaipek Börek Fellah köftesi Mozaik pasta Tatlı tuzlu kurabiye Ben bunları yaptım kızlar buzluğa koydum daha bebeğe dair bir hazırlık yapmadım bu ay bunları yapayım Ocak ayinda da eşyalarını çantayı vs hazırlarım diye düşündüm. Sizler neler koyuyorsunuz birbiirmize fikir vermiş olalım belki farklı fikirler gelir. Bir sorum da lahana ve yaprak sarması koyuyor musunuz buzluğa nasıl konuyor ben hiç beceremiyorum pisirince çok kötü oluyor
kahvesever__ zeynepaylaipek yaprak sarması etli mantı içli köfte sulu köfte su böreği bunları koymuştum ben çok iyi olmuştu
Aaaysee zeynepaylaipek karnı yarık içi de hazırlayıp koyabilirsin sonra patlıcanı kızartıp içi hemen koyarsın çok kolay oluyor
Ikranurhtc zeynepaylaipek ben bu ay bunları halledeceğim borek koydum dereotlu pogaca koydum içli köfte koyacağım yaprak sarması mantı yaparım belki biraz kolaylık olsun diye yeşil fasulye koymuştum barbunya var doğranmış biber var kurabiye koymayı düşünüyorum ama buzluk için bir tarif bulamadım
Aybukedg zeynepaylaipek kahvesever__ Ikranurhtc 2022bebeki 3babymom Edafmo Minikmucizelere kuzucumoglum zehraKr Melisasis kızlar ben de kuru dolma koymak istiyorum buzluğa. Kuru dolmayı pişirmeden mi koysam iyi olur pişirip mi? Ne önerirsiniz?
zeynepaylaipek Aaaysee karnıyarık için patlıcanları hazırlayıp koydum canım üç dört poşet yapmıştım kullanmadim bekletiyorum bilerek doğum kışa gelecek pazara vs gidemeyecegim net o zaman kullanırım inşaallah
Edafmo Ikranurhtc buzluk için özel bi tarif yok canım bana da burdan arkadaşlar önermişti. Ben çörekotlu kurabiye yaptım, bir de normal pastane işi tuzlu kurabiye koydum. Un kurabiyesi koydum bir de un kurabiyesinin kakaolusundan. Çıkarınca taze giib oluyomuş
zeynepaylaipek Ikranurhtc özel bir tarifi yok canım her kurabiyeyei koyuyorum ben bazıları çıkardıktan sonra biraz isitiyo mesela ben onu yapmıyorum oda ısısında kendine geliyor tuzlu ve tatlı kurabiyem fix hep yaparım şaşmaz yine onları yaptım istersen tarif atarım
2022bebeki zeynepaylaipek El açması börek 3 çeşit, yaprak lahana sarmasi, içli köfte yapti annem . tuzlu tatli kurabiye, poğaça ya da açma yapip koyacagiz annemle bir onlar kaldi🤗 çiğden koyuyorm ben sarmalari ve direkt buzunu cozdurmeden ustune sosunu dokup pisiriyorum yillardir böyle 👌
zeynepaylaipek 2022bebeki bir kere yaptım o şekilde dediğin gibi buzu cozulmeden suyunu yağını falan ekledim hatta suyu çok eklemeden kısık ateşe koydum fakat öyle bi oldu ki lapa lapa bir acayip oldu bir tencere
3babymom zeynepaylaipek sarma dolma da koyuyorum canım cikarinca direkt duduklu tencereye diziyorum sıcak su koyup kapağını kapatiyorm Karnıyarık da tam hazırlıyorum atiyorm o da çıkınca cozuluyo pişiriyorum tepsi kebabı pişirip koyuyorum sadece çıkarıp cozduuryorm ısıtıp yenilebiliyo patlıcan kozleyip atiyorm çıkarınca ne şekil istersen yapabililrsin Kek de atabilrsin hiç bişe olmuyo
cansualisa zeynepaylaipek hiçbişi 4.5 yaş kızıma somon kabak kereviz ilik suyu dışında hiçbişi yok et tavuk hariç😀
seyma9188 zeynepaylaipek Biber,sarımsak,haşlanmış nohut/fasulye/barbunya/börülce,sigara böreği,patatesli börek,köfte, ıspanak,tavuk,bezelye,gözleme,közlenmiş biber,patlıcan,felah köftesi,içli köfte(annem yaparsa),poğaça,simit ne bulsam atıyorum valla🤣🤣
2kidsmoms seyma9188 sarımsağı soyup mu koyuyorsunuz? Dolabı kokutmuyor mu ya da çıkınca kokusu tadı gitmiş olmuyor mu bana öyle geldi bir kere denedim
Edafmo zeynepaylaipek ben doğum sonrası yemek yapması kolay olsun diye birkaç şey koydum. bugün karnabahar koydum. Fasulye nohut haşladım koydum Kereviz doğrayıp koycam Yeşil biber doğrayıp koydum Patlıcanları közleyip koycam( sarımsaklı yoğurtlu meze için) Ispanaklı, patatesli, peynirli börek koycam Tatlı tuzlu kurabiye Lahana ve yaprak sarması Mantı koydum (kilo işi aldım aktardan taze getiriyorlar) Taze fasulye aldım koydum Biraz brokoli koycam Simit koydum almışken fazla alıp Yaparken fazladan kıyma çıkarıp bi 20 tane de köfte koydum
Ikranurhtc Edafmo öyle mi geçen gün ben corekotlu denedim buzluğa atmadım normal yaptım Çörek otu acimsi gibi geliyordu ama aynı tarifi susamlı yapip atarim ozaman tesekkur ederim
birminnosannesi_ İçli köfte, sebzeleri doğrayıp koyuyorum biber ıspanak vsvs, cennet hurması kurusu, kıyma, börek,
edkrcy birminnosannesi_ Cennet hurması kurusu aşığıyım aldığım yere sorduk geçen gelmemişti yarın eşim bakıcak yoksa internetten sipariş edicem canım çok istiyor 😍
Minikmucizelere zeynepaylaipek lahana ve yaprak sarma sarabilirsin Dolma Köfte yuvarlayıp koyabilirsin Taze fasulye Kozlenmis biber patlican Sigara böreği Poğaça
zeynepaylaipek Minikmucizelere köfte evet yazınca burda kızlar aklıma geldi yarın kıyma çıkarayım fazlaca sulu köfte ve normal köfte yapayım yemek hazırlarken kolay olur
kuzucumoglum zeynepaylaipek Lahana sarması Yaprak sarmasi Çiçek dolması İçli köfte Türlü Yeşil fasulye Patatesli manti Sulu köfte Poğaça Kurabiye simdilik bunları koydum ☺️daha düşünüyorum ne koysam
2022bebeki Yagmur_277 Tabi ki ya mikrodalgada ya da tavada kapağını kapatıp kısık ateşte isitiyoruz harika oluyor😍
seyma9188 Yagmur_277 Tazeyken atarsanız aynı oluyor sorun olmuyor.Ben tost makinesinde yada tavada ısıtıyorum öyle de güzel oluyor.