baby3_
1.si : 6 ay olmadan doğum hakkında konuşmamıştım. Bu sözü duyunca tabiiki dr’umu değiştirdim. Şimdi beni sağlık sorunu olmadığı halde sırf bebeğimin vücut yapisi benimki gibi uzun kemikli ve kilolu diye sezeryana yönlendirmeyen. Doğal doğum sürecimi kolaylaştırma yollarını öğreten beni psikolojik olarak da destekleyen ve hatta ilk doğumu sezeryan olan arkadaşlarımı dahi #birsezeryanhepsezeryandeğildir diyerek ssvd ’ye ikna etmeye çalışan kendisini geliştirmiş güvenilir bir dr ile yola devam ediyorum.
2.si : Ben kişisel bir yargılama yapmıyorum. Eğitimlerim sonucu ögrendigim ve hamileliğim boyunca istişare ettigim 7 jinekolog ve 3 psikolog doktordan aldığım bilgi birikimi ile vardığım yargıyı ; konuyla ilgili platformda, özgür ve cesur bir kadın olarak ; paylaşıyorum .
Tekrar söyleyeyim ; Doğum kadının ve bebeğin birlikte başardığı ve ilk insandan bu yana süregelen normal bir süreç doğal bir eylemdir. Çeşidi ve seçeneği yoktur. Son yüzyılda bazı faktörlerle vücut kimyası bozulan kadınlar gerek fizyolojik gerek psikolojik sebeplere bağlı olarak vücutlarını ve bu doğal süreci yönetemez olduğu için sezaryan isminde bir ameliyat üretilmiş ve anne bebek hayatı riske girdiği zaman kurtarıcı bir yöntem olarak devreye sokulmuştur.