km16 Herkese selam. 27. Haftamdayim geçen hafta seker yüklemesi yaptırmıştım bu gün sonuçlar için aradılar değerleri bilmiyorum ama çok yüksek çıkmış dediler bana doktor randevusu ayarladilar diyabet için. Simdi ne yapacağım biraz korktum internetten araştırınca. Bebeğime bir zararı olur mu ne yapsam düşürebilirim diyet etkili oluyor mu?
K2-C2 km16 bende de çıktı ben de 28. Haftadayım geçen hafta yaptırmıştım gebelik şekeri çıkınca dahiliyeye gittim o da diyetisyene yönlendirdi diyet yapıyorum bir haftadır son üç gündür de açlık ve tokluk şekerimi ölçüp not ediyordum bugün dahiliyeye gittim tekrar çok şükür değerlerim normale dönmüş insilüne gerek kalmadı bebek doğana kadar diyete devam
Gupssse km16 ilk hamileliğinde cıktı dahiliye sonra diyetisyen e yönlendirildm. Doktorun her dediğine uydum ve günlük açlık tokluk kan şekeri ölçüp ona sonucları atmistim şükür geçti gitti yani dikkat edince bir şey olmuyor
ZeynepNilDuran km16 merhaba bende de gebelik şekeri var. 1.5 aydır diyet yapıyorum kontrol altında şekerim. Ölçüm yapıyorum her öğün. Diyetisyen eşliğinde yaptığım diyet sayesinde hem kilo kontrolüm oldu hem de daha sağlıklı besleniyorum . Bebekte haftasıyla uyumlu suyu fazla değil. Merak etmeyin strest yapmazsanız diyetle halledilir.
Vusaleeee km16 doktorun dediklerin yaparsanız birşey olmaz korkmayın.yediklerinize dikkat edin yeterli bence. İnşallah sağlıkla kucağınıza alirsiniz
km16 ZeynepNilDuran çok teşekkürler içim rahatladı çünkü bu gün öğrendim bilmediğim için biraz telaş yapmıştım ama diyetle halledilebiliyor olması beni çok rahatlattı.
ZeynepNilDuran Anneada 2 yumurta, az yağlı peynir, ceviz veya çiğ kuruyemiş, istediğin kadar yeşillik , domates salatalık, 1 dilim tam buğday ekmeği, 5 adet zeytin. 2 yumurta yerine istersem 8 yemek kaşığı menemen(susuz). Kahvaltım çok doyurucu oluyor.
Anneada km16 benim de gecen hafata yuksek cikti bugun Diyabetologa gittim yine yuksek cikti biraz , iki haftalik diyet yapicam makarna pirinc ekmek tatlilar a dikkat edilcek dedi , hergun yediklerimi yazip, tekrar ölcücem haftaya bi daha bakilacak. Bakalim artik Hayirlisi olsun 😏
ZeynepNilDuran Anneada merak etmeyin ben kilo bile vermiştim. Fazlalığım olduğu için. Beni mutlu etti hem sağlıklı beslendiğiniz için bebeğe daha faydalı beslenmiş oluyorsunuz. Protein ağırlıklı iletiliyor diyet. Onu düşününce daha kolay oluyor.
Anneada Uyku problemim var gece uyuyamiyor sabah uyanamiyorum bu yuzden beslenmem de etkileniyor nasl duzelticem bu uykuyu bilemiyorum ☹️😌